Svet

Predrag Đukanović

24. 01. 2020. 17:23 1

Otac Gojko zaplakao: Nema molitve bez njih

Teško breme spustilo se na Srbe u Crnoj Gori. Brat bratu okrenuo leđa, politika umešala prste. Kako biti tuđin među svojima? Kako biti svoj u tuđini? Stade svoj uz svoga, zbog sebe, ne protiv nekog. Ulice se ispuniše, a na čelu kolona sveštenici. Na jednom od takvih molebana, otac Gojko, rektor Bogoslovije svetog Petra Cetinjskog, održao je veoma emotivan govor, zbog kojeg suze naviru... i njemu i onome ko sluša.

I dok se političari, predsednik Srbije Aleksandar Vučić i predsednik Crne Gore Milo Đukanović, kao prepucavaju, otimaju za poene, otimaju za rejting, dele narod, dok je predsednik Crne Gore izveo svoje ljude kao kontramitingaše, iako ni sami ne znaju zbog čega šetaju, postoje ljudi, poput oca Gojka, koji i u čitavoj ovoj kalakurnici, govore zdravorazumski, iz srca, sa suzama.

- Pozivamo našu braću, koja su juče išla drugim ulicama, da dođu ovde sa nama, jer nema nama molitve bez njih. Ja se molim Bogu da litija, prva koja bude krenula iz Cetinjskog manastira, bude s njima. Da idemo i da se molimo Bogu zajednički, jer nema nama molitve bez njih, niti njima ima Crne Gore bez nas - rekao je otac Gojko.

U jednom trenutku zastala mu je knedla u grlu. Taj trenutak istine je nešto za čim čovek traga. Taj trenutak istine pokazuje ljudskost, veru, taj trenutak istine pokazuje samu istinu.

Na kraju sam čovek bira hoće li biti onaj koji deli narod, ili onaj koji ujedinjuje... 

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 1

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

U čemu je problem?

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati