Svet

[ Izvor: FoNet ]

02. 12. 2019. 12:32 0

Amazon povukao božićne ukrase sa slikom Aušvica

Američka multinacionalna kompanija Amazon povukla je serijal "božićnih ukrasa" na kojima su prikazane slike bivšeg koncentracionog logora u Poljskoj Aušvic Birkenau.

Ovaj potez je usledio nakon što je poljski Memorijalni centar Aušvic objavio na Tviteru poziv da se ukloni roba "koja je uznemirujuća i omalovažavajuća", a uključivala je ukrase za jelku, otvarač za flaše i podlogu za kompjuterski miš, javio je BBC, prenosi Fena.

Svi predmeti imali su prikazane prizore iz nacističkog logora smrti u kojima su milioni ljudi ubijeni u Drugom svetskom ratu.

Božićna roba je imala slike iz Aušvica, uključujući željezničku prugu koja vodi do zloglasnih vrata, ograde od bodljikave žice i zgrade u kojima su bile smeštene žrtve - uglavnom Jevreji.

Memorijalni centar i muzej kasnije su objavili novi tvit u kojem se navodi da su predmeti uklonjeni i zahvalili su korisnicima društvenih medija na njihovoj "aktivnosti i reakciji" nakon što je objava privukla hiljade tvitova.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

U čemu je problem?

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati