Svet

Direktno.rs [ Izvor: N1 ]

20. 11. 2019. 14:18 0

AFERA "IBICA" Uhapšena osoba srpskog porekla zbog Štrahea

Austrijska policija uhapsila je više osoba, među kojima su i jedna osoba poreklom ih BiH i jedna srpskog porekla, u vezi sa aferom "Ibica", čiji glavni akter je bio tadašnji lider Nardone partije Austrije (FPO) Hajnc Kristijan Štrahe.

Privedeno je više osoba iz okruženja privatnog detektiva koji je odgovoran za snimanje događaja na Ibici od pre dve godine, kada je Štrahe obećao navodnoj nećaki ruskog milijardera državne poslove za finansijsku podršku njegovoj stranci.

Prema dokumentima austrijskog tužilaštva, pretpostavlja se da su uhapšeni nameravali da za novac ucenjuju Štrahea.

Štrahe je posle pojavljivanja video-snimaka podneo ostavku na sve političke funkcije, a vladi kancelara Sebastijana Kurca je izglasano nepoverenje.

Među osumnjičenima se nalazi direktor jedne konsalting firme, kao i njegova saradnica, inače bivša devojka detektiva.

Podsećanja radi, na snimcima koje su objavili Špigel i Zidojče cajtung, Štrahe i njegov saradnik Johan Gudenusom, sadašnji predsednik poslaničkog  kluba FPÖ-a, u julu 2017, dva meseca uoči parlamentarnih izbora u Austriji, u vili na Ibici razgovaraju s jednom ženom koja se predstavlja kao nećaka ruskog oligarha koji želi da uloži 250 milijuna evra u austrijsku privredu.

Iako je sagovornica u nekoliko navrata ponovila da se radi o ilegalnom novcu, Štrahe i Gudenus su navodnoj investitorki ponudili kupovinu najtiražnijeg austrijskog dnevnika Kronen Zeitung.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

U čemu je problem?

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati