Srbija

Direktno.rs

16. 10. 2024. 10:10 1

"Teška zloupotreba podataka građana u Kraljevu"

"Umesto da poslušaju 11.000 Kraljevčana i organizuju referendum, kraljevački naprednjaci u svom maniru, šibicara i prevaranata pokušavaju da ospore volju Kraljevčana da sačuvaju apoteke u vlasništvu grada", naveo je u saopštenju Vladimir Savić, predsednik kraljevačkog odbora Srbija centra, a to saopštenje prenosimo u celosti.

"Ustav Republike Srbije u članu 42 garantuje zaštitu podataka ličnosti i svaka zloupotreba ličnih podataka, osim u svrhe u koje su prikupljeni je KRIVIČNO DELO.

Državni organi bi trebalo da budu garant čuvanja ličnih podataka, međutim u Kraljevu je u toku teška zloupotreba ličnih podataka građana koji su svojim potpisom podržali održavanje referenduma.

Nekim čudom kompletan spisak je došao u posed kraljevačkih naprednjaka koji su u ovom prvom koraku identifikovali članove Srpske napredne stranke i od juče kreće hajka na njih kako ih ne bi ucenama, pritiscima, zastrašivanjem ili ko zna čim naterali da overe izjavu kako su bili obmanuti i da na taj način povuku potpis za održavanje referenduma.

Ovo je jedna besmislica koja predstavlja očajnički potez vlasti u Kraljevu da pošto-poto izbegnu održavanje referenduma jer su svesni da bi izgubili. Tada se ne radi samo o apotekama. Kraljevački naprednjaci su takođe svesni da nakon toga gube legitimitet i da se tu njihova vlast završava. Dakle, nije njima ni do apoteka, ni do interesa građana, njima je samo cilj opstanak na vlasti, jer je za mnoge to opstanak na slobodi.

Kraljevačka opozicija je danas podnela krivičnu prijavu protiv predsednika Skupštine grada Kraljeva i drugih NN lica što su Gradskom odboru SNS-a u Kraljevu dali na uvid pomenute podatke i tako prekršili Ustav i niz Zakona republike Srbije.

U toku jučerašnjeg dana smo primili više desetina telefonskih poziva građana na koje je vršen pritisak i utisak je da su ovime samo još više probudili inat kod Kraljevčana, što i dokazuje činjenica da ih je ogromna većina odbila. To takođe govori da su građani dobro znali šta potpisuju i za šta se bore.

Posle neuspelog pokušaja gradonačelnika Kraljeva da za čitavu situaciju oko Apotekarske ustanove optuži kraljevačku opoziciju, ovo je drugi očajnički potez koji je naišao na još veći otpor i ogorčenje građana.

U bezgraničnoj nemoći krenuo je bezglavo da juri Kraljevom od kancelarije do kancelarije opozicionih organizacija i da, po principu "zle babe" zagleda po ćoškovima, traži prašinu i paučinu i na taj način pokuša da diskredituje političke oponente.

Naravno, i to je izazvalo burnu reakciju građana, ali i još veću odlučnost da ovo složno izguramo do kraja i pokažemo da se vredi boriti i da ćemo na referendumu vratiti kraljevačke apoteke u vlasništvo grada, što je svakako u interesu građana", zaključio je Vladimir Savić, predsednik GrO Srbija centra Kraljevo.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 1

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Korektura

Zoran Živković [11.10.2024.]




Video dana

Pazi, bandera!

Anketa

Da li vam je teško da dođete do nove autobuske stanice?

Rezultati