Srbija

[ Izvor: Mediji ]

25. 09. 2024. 20:06 0

Narednih dana kao u julu, a onda PREOKRET

Sve više jača termički visinski greben nad našim područjem, a u sklopu njega po visini stizaće i veoma topla vazdušna masa sa severa Afrika. Istovremeno, sa zapada Evrope jačaće ciklon, koji će u svom prednjem delu prema Srbiji usloviti da jugozapadno strujanje bude izraženije, a zajedno sa njim i priliv vazduha sa Mediterana i iz Sahare.

U Srbiji će u četvrtak i petak biti sunčano i veoma toplo vreme. Maksimalna temperatura biće u četvrtak u većini predela oko 30 stepeni, a vrhunac vrućine očekuje se u petak, uz temperature i do 33°C.

Iako će i u subotu u većem delu zemlje biti sunčano i veoma toplo, severozapad zemlje već tokom dana zahvatiće preokret vremena.

Hladni front sa kišom i grmljavinom, uz jak severozapadni vetar već tokom dana stići će do Bačke, a ispred fronta biće i dalje kao tokom leta. Maksimalna temperatura biće od 22 u Bačkoj do 32°C na jugoistoku Srbije, u Beogradu do 29°C.

Pred kraj dana i tokom večeri hladni front širiće se i prema ostalim predelima Srbije i na svom putu donositi jaču promenu vremena sa kišom, pljuskovima i grmljavinom, uz skretanje vetra na jak severozapadni, a i temperatura će biti u drastičnom padu.

U nedelju će biti pravo jesenje vreme. Očekuje se oblačno i osetno hladnije sa kišom, pljuskovima i grmljavinom.

Maksimalna temperatura biće od 14 do 18 stepeni, na istoku Srbije do 22°C.

Početkom sledeće sedmice biće prohladno, uz prestanak padavina.

Početak oktobra doneće stabilno vreme i hladna, ponegde i maglovita jutra, a tokom dana uslediće postepeni porast temperatura.

S obzirom na to da je prosek maksimalne temperature za ovo doba godine u Srbiji od 20 do 25°C, one će do subote biti više i za sedam-osam stepeni više od napomenutog proseka, da bi u nedelju bile za pet do sedam stepeni ispod proseka, jer bi usledio pad temperatura i za više od 15 stepeni.

Kako nas u narednom periodu očekuju burne vremenske prilike, potrebno je redovno pratiti državne i nadležne službe i ponašati se u skladu sa vremenom i sa njihovim preporukama.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Čas gastronomije

Zoran Živković [23.09.2024.]




Video dana

Neuhvatljiva veverica

Anketa

Da li dva jajeta, kako kaže Toma Mona, mogu čoveka da drže ceo dan sitim?

Rezultati