Srbija

[ Izvor: Mediji ]

16. 09. 2024. 08:02 0

RHMZ izdao upozorenje za moguće poplave u ovim delovima

U upozorenju Republičkog hidrometeorološkog zavoda (RHMZ) navodi se da se narednih dana na Dunavu očekuje porast vodostaja.

RHMZ u upozorenju piše da dostizanje i prevazilaženje granica redovne odbrane od poplave očekuje se kod Bezdana 19/20. septembra, kod Apatina 20/21. septembra, a kod Bogojeva i Novog Sada 21/22. septembra sa tendencijom daljeg porasta.

Ovog ponedeljka će vreme u Srbiji biti hladno sa kišom. Maksimalna temperatura od 13 stepeni na severozapadu do 19 stepeni Celzijusovih na jugu i jugoistoku. Više padavina očekuje se u Vojvodini i delovima zapadne Srbije od 20 do 40 mm za 24 sata. Posle podne i uveče postepeni prestanak padavina. Od utorka, 17. septembra očekuje se porast temperatura.

Od utorka će se vreme stabilizovati i temperature će biti u porastu. Najviša dnevna biće do 23 stepena, a najniža 13 stepeni u večernjim satima. Biće promenljivo oblačno sa mogućom kišom u pojedinim delovima zemlje.

Iako je prvobitno najavljeno da će druga polovina septembra i oktobar biti u znaku viših temperatura, posle udara ciklona Borisa, prema najavama meteorologa, stvaraju se uslovi za hladnije vreme i jaču zimu nego prethodnih godina.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Revizionista

Zoran Živković [18.09.2024.]




Video dana

Prečica

Anketa

Ko bi trebalo da nasledi Svetislava Pešića na mestu selektora Srbije?

Rezultati