Srbija

[ Izvor: Mediji ]

25. 07. 2024. 16:35 0

Obavljen razgovor sa detetom povodom incidenta u vrtiću

Dežurni tužilac u OJT Vladičin Han potvrdila je sled događaja u vezi prijavljivanja slučaja u vrtiću u Vladičinom Hanu. Ona je precizirala i dalje radnje koje će preduzeti Tužilaštvo.

- Doktorka Doma zdravlja u Vladičinom Hanu prijavila je Tužilaštvu da je dovedeno dete u pratnji majke. Prijavljeno je da je vaspitačica udarila dete u predelu "tura" i stisnula za levu ruku kako bi ga smestila da spava. Prikupljaju se potrebna obaveštenja. Dete je rođeno 2018. godine - navodi dežurni tužilac.

Obavljen razgovor sa detetom

Kako mediji saznaju, obavljen je i razgovor sa detetom koji još uvek nije dostavljen tužilaštvu. Nakon prikupljanja svih obaveštenja biće naknadna konsultacija i sve će biti dostavljeno na razmatranje, pišu Novosti.

Pretpostavlja se da se dete verovatno požalilo roditeljima.

- Najpre bi trebalo utvrditi o čemu se sve radi u ovom slučaju pa se onda odlučuje naknadno, to je u ovoj fazi postupka. Sa vaspitačicom je potrebno obaviti razgovor, biće prikupljena obaveštenja i naknadno odlučeno o daljem toku. Doktori prijavljuju uglavnom Tužilaštvu ovakve povrede - navodi dežurni tužilac.

Obaveštena i prosvetna inspekcija

Tužilaštvo je obavestilo prosvetnog inspektora, kako bi prosvetna inspekcija odradila svoj deo posla.

- Obavestili smo prosvetnu inspekciju o slučaju, a oni će dalje da preduzmu mere iz njihove nadležnosti - navedeno je od strane dežurnog javnog tužioca u OJT Vladičin Han.

U istom vrtiću u Vladičinom Hanu podsećanja radi, krajem 2022. godine (27. decembra) četvorogodišnji dečak progutao je žir, nakon čega je u teškom stanju prebačen u Univerzitetski klinički centar u Nišu, gde je operisan, ali je nažalost preminuo.

U tom slučaju vaspitačica je suspendovana sa radnog mesta optužena i u toku je postupak pred sudom, potvrđeno je u OJT u Vladičinom Hanu.

Postupak se vodi pred Osnovnim sudom u Surdulici.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Doručak na travi

Zoran Živković [02.09.2024.]




Video dana

Beba uspavala tatu

Anketa

Da li će lista "nepodobnih" za ulazak u Srbiju ostati na snazi?

Rezultati