Srbija

Direktno.rs

30. 06. 2024. 15:14 0

Živković: Ničić u Skupštinu grada Zaječara uveo privatno obezbeđenje koje radi volonterski

Na poslednju sednicu Skupštine grada Zaječara gradski odbornici nisu morali da ulaze preko balkona uz pomoć merdevina, kao što su morali prošlog puta kada je morala biti po svaku cenu izglasana odluka o izgradnji kamenoloma kojoj se protive Zaječarci, ali su i ovog puta dobili dodatno obezbeđenje, pored skupštinskog, za koje gradonačelnik kaže da radi bez nadoknade - izjavila je Irena Živković, narodna poslanica Stranke slobode i pravde u Zaječaru.

Živković je upitala gradonačelnika Ničića po kom zakonu svaki put dovodi privatno obezbeđenje i koje su njihove ingerencije, ako kaže da Skupštinu grada obezbeđuju volonterski?

- Koji je cilj svega toga, sem zastrašivanje odbornika i građana? Nemojte se bojati, gospodine Ničiću, svojih sugrađana. Nemojte slati silu na njih. Bolje oslušnite šta imaju da kažu i pokušajte da bar deo toga sprovedete. Ne znam da li znate, Zdravstveni centar u Zaječaru je ostao bez dežurnog anesteziologa. Zbog toga se, gospodine Ničiću, operacije zakazuju samo utorkom i petkom. U međuvremenu, ako dođe do hitnih slučajeva, anestetičari zbrinjavaju pacijenta i hitno zovu anesteziologe koji su u stanju pripravnosti. Da li znate da je anesteziologu u pripravnosti potrebno bar 20 minuta da stigne po pozivu? Da li znate da u njihovom zvanju stoji "specijalista anestezije i reanimacije"? Koja reanimacija može da čeka 20 minuta - navela je Živković.

- Zaječar ima trenutno samo četiri anesteziologa, a po mojim informacijama, ima bojazni da će još jedan otići što bi predstavljalo potpuni kolaps zdravstvenog sistema. Ostavite se besmislenih projekata koji Zaječarcima ništa dobrog ne donose, poput stadiona na kom se od kad je izgrađen nije odigrala nijedna utakmica ili parka rimskih imperatora, i uradite nešto povodom problema koji utiču direktno na kvalitet života građana - zaključila je Živković.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


In memoriam

Zoran Živković [01.07.2024.]




Video dana

Pomoć stiže

Anketa

Da li treba Dragan Stojković Piksi da ostane selektor Srbije?

Rezultati