Srbija

[ Izvor: Mediji ]

25. 06. 2024. 21:44 0

Upozorenje MUP-a zbog nevremena

Delove Srbije tokom popodneva pogodile su jače padavine sa grmljavinom i gradom. Pripadnici Sektora za vanredne situacije MUP bili su angažovani na otklanjanju posledica padavina i to na uklanjanju palih stabala sa kolovoza na tri lokacije u Užicu u Lunovom Selu kao i na više lokacija u Ruđevom selu u Valjevu.

Takođe, pripadnici VSB Valjevo i Mionica, sedam vatrogasaca-spasilaca sa dva vozila i tri pumpe, bili su angažovani na crpljenju vode na teritoriji grada i Opštine Mionica, gde je usled veće količine padavina za kratko vreme i zbog nemogućnosti kišne kanalizacije da primi veliku količinu kiše, za kratko vreme došlo do ulivanja vode u podrumske prostorije i garaže ispod nivoa ulice na dve lokacije, navode iz Ministarstva unutrašnjih poslova.

Kako dodaju, mogući su problemi u saobraćaju i transportu, kao i pojava odrona i klizišta, s obzirom na to da je Republički hidrometeorološki zavod (RHMZ) izdao narandžasti meteoalarm za utorak i sredu.

Meteoalarm je upaljen zbog grmljavinskih nepogoda sa pljuskovima i gradom kao i većom količinom padavina za kratko vreme (od ≥ 20 l/m2 u periodu do tri sata). Radi se, kako kažu iz MUP-a, o opasnim i veoma opasnim vremenskim pojavama koje su takvog intenziteta da mogu prouzrokovati veliku materijalnu štetu i biti veoma opasne po bezbednost ljudi i životinja.

Zbog nevremena se, dodaju, može očekivati i izazivanje bujičnih poplava, ozbiljnih teškoća u urbanim sredinama (problemi sa kišnom kanalizacijom i kišnim kolektorima).

- Sektor za vanredne situacije MUP je dana 24. juna naložio preko organizacionih jedinica gradskim i opštinskim štabovima za vanredne situacije da u cilju spremnosti za eventualno suočavanje sa rizikom i posledicama koje može doneti najavljeno nevreme, preduzmu mere na sprečavanje i ublažavanje posledica od ekstremnih vremenskih pojava, kao i da preduzmu odgovarajuće preventivne mere - navodi se u saopštenju.

 

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


EXPOnat

Zoran Živković [27.09.2024.]




Video dana

Pet frendli

Anketa

Da li dva jajeta, kako kaže Toma Mona, mogu čoveka da drže ceo dan sitim?

Rezultati