Srbija

[ Izvor: Telegraf.rs ]

24. 03. 2024. 17:46 0

Ove predele očekuju padavine, evo gde će biti snega

Hladni front doneo je Srbiji veoma jako zahlađenje i pad temperature i za 20 stepeni. Kiša na severu Srbije i u Beogradu je prestala, dok umerenog intenziteta pada u zapadnim, centralnim i istočnim predelima. Istovremeno, iznad 500 metara nadmorske visine u ovim predelima veje sneg, dok se snežna granica na zapadu Srbije spustila i u najniže predele, tako da sneg u Požegi i u Užicu veje kao usred zime.

Temperatura se kreće od 1°C u Požegi do 17°C u Vranju. Sjenica meri 1°C, Zlatibor i Kopaonik mere 0°C. Beograd meri 4°C, u Vojvodini je od 9 do 11°C, a tokom dana na jugu i jugoistoku Srbije bilo je i do 20°C.

Do kraja dana kiša će padati u centralnim, zapadnim i istočnim predelima, dok se u brdsko-planinskim predelima očekuje sneg. Sneg se očekuuje i u nižim predelima zapadne Srbije.

Do večeri ovo zahlađenje u sklopu hladnog fronta stići će i do juga Srbije, tako da se tokom večeri i noći kiša očekuje na jugozapadu, jugu i jugoistoku Srbije, dok će sneg padati u brdsko-planinskim predelima. Očekuju se i obilnije padavine, uz jače pljuskove, a ponegde se na Kosovu i Metohiji očekuju i pljuskovi sa grmljavinom.

Do jutra se u ovim predelima očekuje da padne i do 30 litara kiše po kvadratnom metru.

Kasnije tokom večeri i noći snežna granica na jugozapadu i jugu Srbije spustiće se na 500 metara nadmorske visine, lokalno i niže, pa će uslova za sneg pored zapadne, biti i u nižim predelima južne Srbije.

Do ponedeljka ujutruo u brdsko-planinskim predelima Srbije očekuje se i do 10 centimetara snega, a na jugu i jugozapadu Srbije i do 20 centimetara, pa se na tim putevima preporučuje zimska oprema.

Istovremeno, padavine koje su prestale na severu i severozapadu Srbije i u Beogradu, tokom večeri prestaće i u centralnim predelima Srbije, potom i u zapadnim i istočnim, tako da se kasnije tokom večeri i noći očekuju na jugozapadu, jugu i jugoistoku Srbije.

Na severu Srbije u ponedeljak će biti sunčano, uz razvoj oblačnosti. U ostalim predelima Srbije biće promenljivo oblačno, na jugu ujutro i pre podne sa kišom, u brdsko-planinskim predelima sa snegom, a uslova za sneg biće rano ujutro i u nižim predelima južne Srbije.

Do večeri u svim predelima sledi razvedravanje.

Ponedeljak će doneti i jak severozapadni vetar, do večeri u slabljenju.

Već od utorka se vraća proleće, uz temperature do 20°C.

Od srede do petka biće i veoma vetrovito vreme, uz olujne udare košave.

Tokom sledećeg vikenda očekuje se sunčano i može se reći i letnje vreme, uz temperature iznad 25°C, lokalno i do 27-28°C.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izborna trka

Zoran Živković [27.04.2024.]




Video dana

Baštovan

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati