Srbija

Direktno.rs [ Izvor: JUGpress ]

26. 01. 2024. 10:20 18

Vučić odložio posetu Lučanu "za neki drugi put"

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić neće danas posetiti školu u Lučanu, kako su juče najavljivali mediji. Ova poseta je odložena "za neki drugi put", saznaje Regionalna informativna agencija JUGpress.

Povod za posetu Vučića ovom selu u kome žive isključivo Albanci u blizini Bujanovca trebalo je da bude početak rekonstrukcije matične Osnovne škole "Sami Frašeri".

Iz Lučana je poslednji Srbin otišao na u vreme oružanih sukoba na jugu Srbije koji su trajali u punom intenzitetu od novembra 2000. do maja 2001. godine.

Iz pravca ovog sela izvedeno je više napada na pripadnike vojske i policije Savezne republike Jugoslavije.

Prvi razgovori o prekidu oružanih sukoba između predstavnika tadašnje SR Jugoslavije, koje je predvodio ondašnji predsednika Koordinacionog tela za jug Srbije Nebojše Čovića i predstavnika Oslobodilačke vojske Bujanovac, Preševo i Medveđa (OVPMB) koje je predvodio Ridvan Ćazimi zvani komandant Leši, počeli su u ovoj školi.

Razgovorima su prisustvovali i politički predstavnici Albanaca iz Bujanovca i Preševa koje je predvodio tadašnji predsednik Partije za demokratsko delovanje Riza Halimi koji je u to vreme bio i predsednik opštine Preševo.

Razgovori su počeli uz posredovanje medjunarodne zajednice čiji predstavnici na terenu su bili Piter Fejt i Šon Saliven.

Državna delegacija je u školu u selu Lučena došla čamcima koje su , preko reke, vukli pripadnici policije i vojske a u hodnicima škole su bili prisutni i predstavnici KFOR-a.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 18

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izborna trka

Zoran Živković [27.04.2024.]




Video dana

Baštovan

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati