Srbija

[ Izvor: Mediji ]

15. 12. 2023. 11:25 22

Na Kosovu od subote bez srpskih tablica

Ističe dodatni rok Vlade Kosova za preregistraciju vozila sa srpskih registarskih oznaka gradova na Kosovu na RKS tablice, a do sada je 3.300 vlasnika automobila zamenilo srpske kosovskim tablicama, piše Radio Kim. Rok ističe danas.

- Preregistrovano je 3.300 automobila, a moguće je da ćemo danas doći do 3.400 vozila. Interes građana nas je naterao da uputimo zahtev za produženje roka Ministarstvu unutrašnjih poslova, međutim, sada nemamo drugih zahteva i zapravo nema razloga da policija smatra potrebnim da ponovo produži rok - rekao je zamenik direktora policije za region severa Veton Eljšani.

Iz policije najavljuju da će po isteku roka, vlasnici automobila s nelegalnim tablicama („PR“, „KM“, „PZ“, „GL“, „UR“, „PE“, „DA“ ili „ĐA“) biti kažnjeni.

- U subotu, ako policija naiđe na ove automobile, zaustaviće ih, konfiskovaće tablice, kazne su od 150 evra, oduzeće vozačku dozvolu, a vozaču je dozvoljeno da ukloni vozilo s puta. Ako na isto vozilo naiđemo opet, vozilo se pleni i šalje na carinu - rekao je Eljšani.

 

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 22

ostavi komentar
Vidi još

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izborna trka

Zoran Živković [27.04.2024.]




Video dana

Baštovan

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati