Srbija

[ Izvor: KoSSev ]

05. 04. 2024. 21:27 15

Novi snimak unutrašnjosti Radoičićeve vile: Sauna, teretana, palme... (VIDEO)

U sredu je Aljbuljena Hadžiju saopštila da je donet konačni nalog za zaplenu imovine u vezi sa slučajem Banjska, da bi potom juče bilo izvršeno plombiranje tri objekta koja se povezuju sa bivšim potpredsednikom Srpske liste, od kojih je jedan vila na Gazivodama.

Hadžiju je objavila i listu zaplenjene imovine koja se pripisivala Radoičiću a danas je i otišla do nje.

- Juče smo objavili dokument spiska oduzete imovine teroriste Radoičića, danas smo izbliza i konkretno videli luksuz u kome je ovaj zločinac živeo. Ovo je život teroriste koji sebi pravi život milionera, a njegovo delovanje je da zastraši i preti zajednici u kojoj živi kako bi mu služila - saopštila je ova ministarka pravde uz poziranje iz luksuzne vile, piše KoSSev.

Vilu je obišla sa kolegom i u vladi, ali i u stranci - ministrom unutrašnjih poslova Dželjaljom Svečljom, a uz saopštenje za javnost je pripremljen i video njihove šetnje objektom koji se uzdiže nad Gazivodama.

Dok se ređaju scene enterijera i vanjskog pejzaža u kojima njih dvoje prikazuju luksuz zaplenjene vile, u pozadini je montirana i muzika sa dramatičnim tonovima. Hadžiju sada tvrdi da se klima promenila u odnosu na "zastrašivanje i pretnje".

- To se promenilo, tamošnji građani su počeli da se oslobađaju ovog teroriste i njegove grupe koji su radili samo za sebe u službi režima u Beogradu. Republika Kosovo se ne plaši terorizma i garantuje miran život svim građanima bez razlike - navodi kosovska ministarka pravde.

- Mi smo demokratsko društvo sa jasnim zapadnim vrednostima gde teroru, zastrašivanju, ucenama i nezakonitosti nema mesta - dodaje.

Sudski proces za Banjsku na Kosovu, međutim, nije započeo, a kamoli da je došlo do presude. Nema informacija ni da je podignuta optužnica.

Za Radoičićem i grupom osumnjičenih Priština je preko UNMIK-a zatražila od Interpola poternicu, no to nisu potvrdili ni UNMIK, ni Interpol, iako su ukazivale druge strane.

Predsednik Srbije je, pak, sa druge strane, prošlog oktobra, kazao da Radoičiću u srpskom sistemu predstoji optužnica a da ga tužilac goni za teška krivična dela.

Milan Radoičić se u prošlosti našao na optužnici za ubistvo Olivera Ivanovića, sa raspisanom poternicom da bi u međuvremenu poternica bila i skinuta na zahtev specijalnog tužilaštva Kosova. Potom je raspisana poternica za slučaj Brezovica, kada je i po drugi put pokušano njegovo bezuspešno hapšenje.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 15

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izborna trka

Zoran Živković [27.04.2024.]




Video dana

Tuđa ruka svrab ne češe

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati