Srbija

S. M.

15. 12. 2023. 20:42 6

Pijaca najavljena kao najlepša - drugi put pod vodom (VIDEO)

Prostor nove pijace u Prokuplju je u četvrtak zbog kiše završio u vodi. Prodavci su očajni, o tome je bilo reči i ranije, a problem ne znaju kako da reše. Oni uredno plaćaju zakup tezgi, koje i ne mogu da koriste zbog kiše.

Na snimku, koji nam je dostavljen, čuje se kako su ljuti i besni, ali na to niko od nadležnih ne misli. O ovim problemima sa kojima se suočavaju Prokupčani, već smo pisali, kada su iz Grada sve pokušali da demantuju, međutim stvarno stanje pokazuje da je bojazan prodavaca i zakupaca tezgi bila stvarna i da će svaka kiša da onemogući rad ove, kako su prethodno najavili, najlepše pijace u Srbiji.

Pijaca je građane koštala 350 miliona dinara, čak se pominje i suma od 385 miliona dinara. Od tog novca 20 miliona je dala lokalna samouprava Prokuplja, a ostatak novca je iz sredstava Evropske unije i Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave.

Nakon više odlaganja otvaranja, konačno je ekspresno otvorena krajem juna ove godine, kada ju je nedovršenu otvorio ministar u ostavci državne uprave i lokalne samouprave Aleksandar Martinović. Tada su premestili prodavce na ovu lokaciju, sa dotadašnje takozvane Male pijace. Tom prilikom je istaknuto da je reč o "najsavremenijem objektu u ovom delu Srbije, a u izgradnji su korišćeni najsavremeniji materijali".

Prostire se na 2.860 kvadrata, pored 126 tezgi za voće i povrće, ima i 14 lokala, tri magacina i dva javna toaleta. Trebalo je da se završi i otvori još 2019. godine, ali su radovi kasnili i produžavan je rok za završetak.

Izvođač radova je bila firma "Arhikom" iz Novog Sada i ugovor sa njom je potpisan tek krajem 2021. godine, znači skoro tri godine posle samog početka radova, odnosno izgradnje pristupnog platoa.

Naplatu i održavanje ove nove epohalne pijace koja nije izdržala prvi pljusak, obavlja koncesionarsko preduzeće "Demetra AB". Iz lokalne samouprave na kraju su priznali da ima propusta, te su obećali da će to rešiti, ali na žalost, to je ostalo samo prazno slovo na papiru.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 6

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izborna trka

Zoran Živković [27.04.2024.]




Video dana

Baštovan

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati