Život

S. M.

18. 04. 2024. 06:55 1

Opozicionaru pre 5 meseci zapalili mašine: I dalje me prođe jeza...

Ni posle pet meseci nema naznaka da je policija na tragu licu koje je zapalilo mašine u dvorištu predsednika GrO Demokratske stranke Prokuplje Slaviše Momčilovića u selu Jugbogdanovac kod Prokuplja. Na svako njegovo pitanje u policiji, kako kaže, odgovaraju sa "Biće, biće, radimo na tome", ali izgleda da pomaka nema.

Iako postoji snimak počinioca i vidi se da je on ušao u dvorište u 2.45 sati nakon ponoći, "snimak nije jasan i nemoguće je identifikovati lice". I dok istraga tapka u mraku i po svoj prilici nema volje da se dokaže ko je napravio štetu od 50.000 evra, Momčilović kaže da još uvek istu sliku vidi, svaki put kada uđe u dvorište.

- Svakog jutra, vidim isto: ostatke od upaljenih mašina, koje izdržavaju moju porodicu. Okrene mi se nešto u želucu, ali progutam tu knedlu i idem dalje. Ipak, nikada ovo neću zaboraviti - priznaje Momčilović.

Iako deluje da se misterija neće rešiti, u vremenu tehnike, ipak je moguće, ako se ima volje i radi svoj posao, jer je dovoljno da se preko baznih stanica mobilne telefonije provere lica koja su u vremenu kada se dogodila paljevina, bila na ovoj relaciji.

- Dobio sam informaciju da su kao dali nalog Telekomu Srbije da im dostave podatke, ali tri meseca im ne stižu ti izveštaji. E, sad, da li je to tačno ili nije - ne znam. Ništa ne znam. Mnogi mi kažu da su se možda trudili da nađu počinioca prvih dana kada su mediji pisali o tome, a da su odmah posle toga moj slučaj stavili ad akta - dodaje Momčilović.

Požar u njegovom dvorištu je izbio u noći između 17. i 18. novembra prošle godine. Tom prilikom je zapaljeno 12 mašina za prskanje voća, koje Momčilović proizvodi i čija je vrednost 50.000 evra. Na žalost, na objektu nema kamera, niti je obezbeđen prostor u dvorištu, ali se ispostavilo da je kamera sa objekta preko puta usnimila muškarca kako
ulazi u dvorište i podmeće požar, te se udaljava.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 1

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izborna trka

Zoran Živković [27.04.2024.]




Video dana

Gotove za tili čas

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati