Srbija

Direktno.rs

06. 11. 2023. 09:52 2

Obezbeđen novac za nadzor rekonstrukcije Doma kulture u Titelu, a radovi ni na vidiku

Pre više od pola godine, Dragana Milošević, pokrajinska sekretarka za kulturu, javno informisanje i odnose sa verskim zajednicama, najavila je dodelu sredstva za rekonstrukciju Doma kulture u Titelu. Kako je tada navedeno, od 500 miliona dinara, namenjenih za adaptaciju, dogradnju i rekonstrukciju objekata kulture u javnoj svojini, najveći iznos, čak 179,5 miliona dinara, odobreno je za titelski Dom kulture koji bi trebalo da postane multifunkcionalni objekat sa bioskopom - izjavio je Veljko Mačar, predsednik OO Stranke slobode i pravde Titel.

- Osetili smo potrebu da pomogneno u radovima i došli u mobu, ali nismo zatekli ni radnike, ni mašine, jer rekonstrukcija nije ni započela! Situacija na terenu mesecima je nepromenjena, pa ne čudi što u nedavnoj anketi čak 88% mladih kulturni život u Titelu i mestima opštine ocenjuje najnižim ocenama. Naime, da bi pogledali film u bioskopu ili posetili neki kulturni događaj, Titeljani moraju da otputuju u Novi Sad, Beograd ili Zrenjanin, pa kultura u našoj opštini predstavlja ozbiljan atak na kućni budžet.

- Ali, tu nije kraj vređanju inteligencije građana! Kako se navodi u izveštajima javnih nabavki, 29. septembra ove godine lokalna samouprava donela je odluku o dodeli ugovora na ime "usluge vršenja stručnog nadzora nad izvođenjem radova na rekonstrukciji i sanaciji Doma kulture u Titelu" u iznosu od skoro 25 hiljada evra. Da li to znači da će građani i građanke naše opštine plaćati stručni nadzor nad radovima koji nisu ni počeli?

- Za nas više nije pitanje kada će početi radovi na Domu kulture, jer odlazeća vlast u Titelu ni do sada nije pokazivala želju da unapredi život građana, već isključivo da arči budžet. Budući da novca ima čim se eliminišu "naprednjačke šeme", nakon pobede na izborima, učinićemo sve da našim sugrađanima što pre vratimo Dom kulture - uređen i modernizovan, kakav zaslužuju - izjavio je Veljko Mačar, predsednik OO Stranke slobode i pravde Titel.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 2

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Primopredaja

Zoran Živković [17.05.2024.]




Video dana

Muzikalni magarac

Anketa

Ko će osvojiti titulu u ABA ligi?

Rezultati