Srbija

[ Izvor: RTS ]

23. 10. 2023. 07:00 3

Škola bez grejanja, đaci na časovima sede u JAKNAMA

Medicinska škola u Leskovcu ovu grejnu sezonu dočekala je bez grejanja. Da bolnica više nije u mogućnosti da ih greje - zna se od proleća, a novi toplovod vredan gotovo 17 miliona dinara tek treba da se postavi. Nadležni uveravaju da će do kraja meseca problem biti rešen, ali ostaje pitanje zašto to nije urađeno na vreme.

Ogrejalo je sunce, pa se nastava lakše prati. Nije tako bilo prethodnih dana.

- U kratkim rukavima sam, nemam problema sa grejanjem, a prethodnih dana je bilo baš hladno - kaže Đorđe Mitić, učenik drugog razreda Medicinske škole u Leskovcu.

- Ja sam zimogrožljiva i veoma je hladno, na časovima smo u jaknama - dodaje Lana Cvetković, takođe učenica drugog razreda.

Radijatori su hladni. Toplovod iz bolnice više nije u funkciji, novi tek treba da se gradi kao i podstanica za Medicinsku školu, koja je za problem saznala tek u septembru.

- Mi smo sačekali rebalans budžeta kako bismo obezbedili dovoljna sredstva i mogli da krenemo sa javnom nabavkom koja se odnosi na rekonstrukciju podstanice. Tako da ćemo mi ovih dana to završiti, naš deo posla je kraći, trajaće par dana, izvođač je upravo tu kod nas, treba da potpišemo ugovor i krećemo sa radom - kaže za RTS Marija Savić, direktorka Medicinske škole u Leskovcu.

Leskovačka Opšta bolnica se kompletno renovira. Tehničke mogućnosti i zakon sprečavaju ih da i nadalje greju Medicinsku školu. Obaveštenje su uputili gradu još proletos.

- 26. aprila ove godine posle završene grejne sezone smo obavestili Odsek za društvene delatnosti da nećemo moći više da grejemo, a i zakonski nismo u mogućnosti da prodajemo nekom trećem licu toplotnu energiju - ističe Nebojša Dimitrijević, direktor Opšte bolnice Leskovac.

Od pitanja ko je zakazao, uprkos razumevanju za neophodne procedure koje često dugo traju, važnije je kako problem u kratkom roku rešiti. Toplana je spremna za izgradnju toplovoda dugog oko 200 metara.

- Juče smo imali sastanak sa izvođačem radova i zamolili ih i oni su dali obećanje da će svoj pun kapacitet dati da se to završi u što kraćem roku - naglašava Tomica Jovanović, direktor JKP "Toplana" Leskovac.

Hladne učionice prethodnih dana zbog nemara i u Gimnaziji

Četiri jutra u hladnim učionicama bili su i učenici Gimnazije. Neshvatljivo je da o ovom problemu, koji je inače rešen za nekoliko minuta, niko iz kolektiva nije obavestio Toplanu, već su to saznali od novinara.

Produženo miholjsko leto prilika je da se svi propusti otklone, ali i da se brzo radi kad već letnji raspust nije iskorišćen.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 3

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izborna trka

Zoran Živković [27.04.2024.]




Video dana

Gotove za tili čas

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati