Srbija

S. M.

06. 03. 2024. 16:31 9

Pacijentu milionska odšteta zbog greške lekara - bolnici BLOKIRAN RAČUN

Zbog pravosnažne presude Višeg suda u Prokuplju, Opštoj bolnici "Dr Aleksa Savić" je račun u blokadi. Direktorka ove zdravstvene ustanove Snježana Arsić kaže da će najviše da trpe pacijenti.

Naime, Opšta bolnica na ime izgubljenog procesa na sudu, a po tužbi pacijenta, treba da isplati tužitelju 3,4 miliona dinara odštete sa zateznom kamatom, kao i da se pacijentu do njegove 65. godine isplaćuje
mesečna naknada od 22.497 dinara, počev od 1. jula 2019. godine. Bolnica mora da plati i sudske troškove u visini od 607.704 dinara.

- Nije u redu da račun bolnice bude blokiran i država bi to nekako trebalo da reši jer su pitanju životi pacijenata. Bolnica nije drvna, železna ili papirna industrija, mi moramo da funkcionišemo i da se brinemo o pacijentima koji su blokadom računa jedino ugroženi - kaže Snježana Arsić, direktorka Opšte bolnice "Dr Aleksa Savić" u Prokuplju.

Ona dodaje da će plate zdravstvenih radnika biti na vreme isplaćene i da ova blokada neće uticati na to.

Ova presuda odnosi se na tužbu pacijenta iz 2017. godine. Tada se on javio zbog potkožne izrasline koju mu je lekar uklonio bez provere nalaza, nakon čega su, nastale komplikacija pacijentu. Zbog tih komplikacija, pacijent je upućen u niški Klinički centar, a odatle i u Klinički centar Srbije u Beogradu.

Kasnije su mu odstranjeni prsti i cela desna šaka. Pacijent je presavio tabak, te tužio bolnicu, a slučaj je do sada bio na sudu. Sudskim veštačenjem je utvrđeno da je bilo propusta u radu lekara u prokupačkoj bolnici.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 9

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Baštovan

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati