Srbija

Direktno.rs

12. 03. 2024. 13:57 0

"Grejanje skuplje 30%: Referent direktor Toplane"

Grad Bor podiže cenu grejanja za 30%, a građani Bora tokom prošle grejne sezone većinu dana nisu imali grejanje, a ove ga imaju na minimumu. To je jedna od posledica protivzakonitog imenovanja na mesto direktora preduzeća Igora Jankovića, čoveka čije je radno iskustvo: referent prodaje u kompanijama Koka-Kola, Apatinska pivara i Niška pivara, izjavila je Irena Živković, narodna poslanica i predsednica Gradskog odbora Stranke slobode i pravde Bor.

- Gradonačelnik Milikić i njegov zamenik Janošević izjavili su da oni u stvari spašavaju građane Bora, jer je Toplana tražila povećanje cena od 150%, a njih dvojica su izdejstvovali samo 30%. Borski Betmen i Robin, po ugledu na svog vođu, Aleksandra Vučića, sebe i ovog puta predstavljaju za zaštitnike i spasioce građana, iako im na ovaj način uzimaju novac iz "oba džepa" - navodi Živković u pisanoj izjavi.

Živković je objasnila da je Toplana u potpunosti uništena u toku poslednje decenije, što je dovelo do toga da je iz budžeta građana Bora uloženo u Toplanu preko 2 milijarde dinara za plaćanje energenata, bez pozivanja ikoga na odgovornost, a da bi Toplana mogla da nastavi sa radom.

- Prošle godine je u te svrhe odobreno i kreditno zaduženje od 350 miliona dinara kod Poslovne banke i to kao zaduženje Javnog stambenog, čiji predstavnici i sami kažu da nisu sigurni kako će biti vraćeno - navodi Živković i dodaje da je gradonačelnik do sada pravdao subvencije upravo time da tako neće doći do povećanja grejanja, ali očigledno da je shvatio da je bolje iskoristiti obe opcije.

- Istina je da niko nikada nije ovaj grad doveo do ovolike propasti kao što je Srpska napredna stranka. Da su toga svesni i građani Bora, videlo se i na poslednjim izborima, kada je SNS zabeležio ogroman pad i nije mogao da formira stabilnu većinu bez kupljenih odbornika "opozicije". Borani znaju da je SNS - u ovo poslednji mandat, a jasno je to i akterima ove priče, zato i glume superheroje - zaključila je Irena Živković.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izborna trka

Zoran Živković [27.04.2024.]




Video dana

Baštovan

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati