Društvo i ekonomija

Direktno.rs

28. 04. 2024. 10:29 1

Apel MUP za one koji putuju za praznike: Šta OBAVEZNO da proverite? (FOTO)

"Pred nama su prvomajski i uskršnji praznici, tokom kojih se očekuje povećan priliv naših i stranih građana na graničnim prelazima", navedeno je u saopštenju MUP-a.

Tim povodom Ministarstvo je izdvojilo nekoliko saveta za građane kako bi im olakšalo putovanje, ali ih je i savetovalo da pre polaska na put provere stanje na graničnim prelazima.

- Na graničnom prelazu Bajakovo, 29. i 30. aprila u vremenu od sedam do 19 časova, granična policija Republike Hrvatske testiraće informacioni sistem, što može dovesti do dodatnog zadržavanja na graničnom prelazu Batrovci - upozorava MUP.

Oni preporučuju građanima da u ovom vremenskom periodu koriste alternativne granične prelaze prema Hrvatskoj - Šid - Tovarnik, Bačka Palanka - Ilok.

Dodaju da obavezno pre polaska na put proverite da li vam pasoš važi, a ako putujete svojim automobilom - i rok važnosti saobraćajne i vozačke dozvole, kao i da li je registraciona nalepnica važeća u vreme putovanja.

Ako je gužva - koristite alternativne granične prelaze, savetuju iz Ministarstva unutrašnjih poslova.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 1

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Majska sačekuša

Zoran Živković [08.05.2024.]




Video dana

Dežurni krivac

Anketa

Ko će osvojiti Ligu šampiona?

Rezultati