Srbija

S. M.

12. 04. 2023. 10:03 3

Apoteku prvo dali u koncesiju, a sada je PRODAJU

Na sednici Skupštine grada Prokuplja, glasovima SNS i SPS odbornika odobrena je prodaja poslovnog prostora Gradske apoteke u samom centru grada. Ona je površine 431 kvadrat, a cena za ovaj objekat je nešto više od 32 miliona dinara, odnosno po kvadratu 75.000 dinara.

Ranije, krajem decembra 2020. godine Gradska apoteka i svih trinaest objekata na teritoriji Topličkog okruga dati su koncesionaru "Fili farm" na petanest godina. Zbog čega se prodaje vlasništvo grada, ostalo je nepoznato, jer su jedino tri odbornika Zavetnika pokušavali da dobiju odgovor na ovo pitanje.

Nakon odborničkog pitanja, uz opasku da je besmislica prodavati prostor u najatraktivnijem gradskom prostoru, narodni poslanik SNS iz Prokuplja Darko Laketić naširoko je najavljivao nove projekte: toplanu, uređenje kanalizacije, nedovršeno obdanište i zelenu pijacu, ali nije odgovorio na pitanje koji je razlog prodaje. Jedino se čulo da je koncesionar koji koristi taj prostor, saglasan da se objekat proda. Ćutali su i gradski oci, a odbornici su digli ruke i odobrili ovu prodaju.

Narodni poslanik Drako Laketić, koji je u jednom od ranijih perioda i sam bio direktor Apoteke, a baš u to vreme njegova porodica je držala apoteke na KiM, koje su i danas aktivne, nije novinaru Direktno.rs odgovorio na pitanje zašto se prodaje objekat, kada smo ga susreli na izlazu iz Gradske kuće.

- Rekao sam unutra sve, prenesite kako je rečeno - kazao nam je Laketić, koji može za razliku od, na primer, narodne poslanice SSP iz Niša Jelene Milošević ne samo da prisustvuje, već i da izlazi za govornicom u lokalnoj skupštini. Njoj je pre nekoliko meseci zabranjen i ulazak i prisustvo sednicama, kada je pokušala da dobije odgovor zašto se otpušta 105 radnika JKP "Hammeum".

U tom njegovom dugačkom izlaganju nije bilo reči o ovom objektu, već o tome šta su i šta će uraditi SNS vlast u Prokuplju.

Sa koncesijom Gradske apoteke 2020. godine krenuo je sunovrat u Prokuplju, gašenje, rasparčavanje i davanje profitabilnih delatnosti privatnim preduzećima. Nakon apoteke, koja je izazvala buru u javnosti, jer je dve godine pre gašenja proglašena za najboljom apotekarskom ustanovom u Srbiji, ugašen je Turističko sportski centar Prokuplje, zatim rasparčano jedino komunalno javno preduzeće "Hammeum" i više ne postoji ništa što se može ugasiti. Više od sto zaposlenih ostalo je bez posla, a nedavno je gradska vlast pokrenula koncesiju i gradskog bazena. I to je sporno, jer su predmetom koncesije obuhvaćeni i teniski tereni, restoran i hala kraj bazena, koji nisu u vlasništvu grada, već Teniskog kluba "Topličanin".

GrO SSP u Prokuplju je najavio podnošenje krivičnih prijava protiv gradske vlasti zbog otuđenja gradske imovine i nezakonitih odluka.

- Nastavlja se rasprodaja gradske imovine i vreme je da građani stanu na put otimanju imovine grada. Pitamo se ko je kupac i u čijem interesu ovo radi gradska vlast - kaže predsednik GrO SSP Milomir Andrić.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 3

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izborna trka

Zoran Živković [27.04.2024.]




Video dana

Baštovan

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati