Srbija

[ Izvor: OzonPress ]

22. 02. 2023. 21:26 21

Vučić "izribao" čačanskog gradonačelnika zbog lošeg rejtinga

Do sada, osim deklarativne brige, gradonačelnik Čačka Milun Todorović i njegovi saradnici nisu mnogo marili za Čačane, osim onih koji su im stranački drugovi ili sa kojima su interesno povezani. Isto tako brinuli su i o budžetu Grada Čačka iz koga su na razno-razne načine izvlačili novac građana, kao što se nedavno obelodanilo na primeru ekstremno visokih honorara u Radnom timu za projekat "Čačak – prestonica kulture".

Obilato je trošen budžetski novac za namene koje nisu ni za milimetar povećale životni standard Čačana niti imovinu Grada, kao što su bila četiri novogodišnja koncerta na Gradskom trgu, preko sumnjivih firmi osnovanih da se milionski iznosi izvuku iz budžeta, a onda brže-bolje zatvore. I pri tome u prometu budžetskog novca, u ukupnom iznosu preko 10 miliona dinara, bude i državni budžet uskraćen za PDV.

Na takvu bahatost lokalne čačanske vlasti, uprkos opštem „mrtvilu“ u srpskom društvu i skupo plaćene zaštite lika i dela gradonačelnika od svake kritike na opskurnom lokalnom portalu GZS koji sam sebe proglašava najčitanijim bezobrazno krivotvoreći broj čitalaca, građani su ipak reagovali. Po najnovijim anketama koje je sprovela SNS, rejting čačanskih naprednjaka je najmanji od svih ostalih gradskih i opštinskih odbora ove stranke u Srbiji.

Gradski odbor SNS-a u Čačku, kojim je predsedavao Todorović, praktično više i ne postoji jer mu je mandat istekao, pre godinu i više dana.Prošle sedmice u Beogradu je održan prošireni sastanak Izvršnog odbora Srpske napredne stranke, koji je za temu imao analizu stanja u lokalnim organizacijama ove stranke. Posebno su se na udaru kritike predsednika stranke Aleksandra Vučića, našli gradski odbori u Valjevu i Čačku, za koje je rečeno da imaju najlošiji rejting u biračkom telu u čitavoj Srbiji, piše OzonPress.

Prvi čovek naprednjaka je predsedniku GrO SNS u Čačku Milunu Todoroviću, oštro zamerio na isključivom angažovanju na ličnoj promociju i radu na sopstvenom imidžu ne vodeći računa o rejtingu stranke i na zanemarivanju interesa stranke. Tom prilikom je podsetio na brojne koncerte "belosvetskih" pevača održanim krajem prošle i početkom ove godine. Todorović je od strane predsednika Vučića ukoren i zbog toga što je omogućio uskom krugu ljudi oko sebe posebne privilegije.
Prvom čoveku čačanskih naprednjaka, a po svojim položajima gradonačelnika i predsednika Gradskog odbora Todorović to jeste, predočeno je da vrh stranke ima egzatne podatke o apsolutnoj neaktivnosti stranačkog odbora u Čačku, pošto se već duže vremena ne održavaju sastanci mesnih, kao ni Gradskog odbora. Osim toga, kako je rečeno na sastanku Izvršnog odbora SNS-a, gradski odbori u Valjevu i Čačku, na osnovu sprovedenih anketa imaju tek neki promil preko 30% podrške birača, dok je taj procenat u ostalim gradovima i opštinama u Srbiji znatno veći – od 45% do 50%.

Izvršni odbor SNS doneo je odluku da se ubrzaju stranačke izborne radnje na lokalu, tako da će se izbori za novi sastav Gradskog odbora SNS u Čačku okončati izbornom Skupštinom 27. marta, na kojoj, po svoj priolici, Milun Todorović neće ni biti kandidat za straog/novog predsednika gradske organizacije naprednjaka u Čačku.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 21

ostavi komentar
Vidi još

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Namirivanje

Zoran Živković [03.05.2024.]




Video dana

Nisam spavao!

Anketa

Kojim rečima čestitate Uskrs?

Rezultati