Društvo i ekonomija

Milan Zarić

07. 05. 2024. 18:03 17

Vučiću, zamolite brata Sija da vam objasni kako je OVO MOGUĆE (VIDEO)

Kineski predsednik Si Đinping ovog utorka i u sredu se nalazi u poseti Srbiji, gde će se sastati sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem. Ovim povodom se oglasio potpredsednik Stranke slobode i pravde Dušan Nikezić, koji je podsetio na raniju Vučićevu izjavu kako će "moliti Si Đinpinga", pa mu je i skrenuo pažnju da ga zamoli da objasni kako su neke stvari moguće.

- Prvo ga zamolite da Vam objasni kako je moguće da je "Ya'Si", auto-put punog profila, građevinski najzahtevniji na svetu, sastavljen gotovo isključivo od tunela, mostova i vijadukta, dužine 240 kilometara, sa usponom od 7,5 metara po kilometru i zato nazvan "auto-put u oblacima", koštao Kinu 11,25 miliona evra po kilometru, a da Kinezi sada za izgradnju brze saobraćanice Sombor - Kikinda u vojvođanskoj ravnici, bez ijednog tunela i sa samo jednim mostićem preko Tise, Srbiji naplaćuju cenu od 12 miliona evra po kilometru - naglasio je Nikezić u video obraćanju.

Potpredsednik Stanke slobode i pravde je potom postavio logično pitanje.

- Kako je cena ove brze saobraćajnice za samo nekoliko godina porasla sa 420 miliona evra na preko dve milijarde evra? Jer, upravo ovakvim prekomernim zaduživanjem i ugovaranjem mimo tendera nanosite nesagledivu štetu i srpskim javnim finansijama i srpskim građevinskim firmama - zaključio je Dušan Nikezić.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 17

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Primopredaja

Zoran Živković [17.05.2024.]




Video dana

Muzikalni magarac

Anketa

Ko će osvojiti titulu u ABA ligi?

Rezultati