Srbija

Direktno.rs [ Izvor: Mediji ]

24. 01. 2023. 07:14 0

RHMZ najavio padavine, vodostaji reka u porastu

U Srbiji će ovog utorka biti oblačno, mestimično s kišom, u brdsko-planinskim predelima i u Timočkoj Krajini i sa snegom, saopštio je Republički hidrometeorološki zavod.

Duvaće slab i umeren vetar, u košavskom području povremeno jak, istočni i jugoistočni, tokom dana u slabljenju.

Najniža temperatura od jedan do pet stepeni Celzijusa, a najviša od tri stepena do šest.

U Beogradu će biti oblačno, povremeno s kišom, u višim delovima grada i sa snegom. Istočni i jugoistočni vetar u slabljenju. Najniža temperatura oko dva stepena, a najviša oko četiri.

RHMZ najavio sneg

- U toku jutra oblačno mestimično sa kišom, a na planinama sa snegom. U sredu uglavnom suvo. U četvrtak i petak sneg se očekuje najpre u brdsko-planinskom području, a za vikend i u nižim predelima uz manji snežni pokrivač - objavio je RHMZ.

Upaljen meteo alarm

Žuto upozorenje zbog snega i leda na snazi je u istočnoj, jugoistočnoj i jugozapadnoj Srbiji, kao i na području Kosova i Metohije, a to znači da vreme može biti potencijalno opasno.

Hidrološko upozorenje

- Na Savi kod hidrološke stanice Šabac vodostaj će se u naredna 24 časa kretati oko granice vanredne odbrane od poplava, a zatim će preći u manje opadanje. Na gornjem toku Zapadne Morave sa pritokama tokom 23. i 24. januara vodostaji će biti u porastu sa mogućnošću dostizanja upozoravajućih nivoa. Na Ibru sa pritokama tokom 23. i 24. januara vodostaji će biti u porastu i kretaće se iznad granica odbrane od poplava. Na Tamišu kod hidrološke stanice Jaša Tomić vodostaj će biti u manjem porastu i stagnaciji do 24. januara i kretaće se iznad granice redovne odbrane od poplava - upozorava RHMZ.

Vreme narednih dana

U sredu pretežno oblačno i u većini predela suvo. Moguća je ređa pojava kratkotrajne kiše i susnežice, a u centralnim i južnim predelima su mogući kratkotrajni sunčani intervali. Vetar slab istočnih pravaca. Pritisak iznad normale. Minimalna jutarnja temperatura od -2°C do 2°C, a maksimalna od 3°C do 6°C. Uveče suvo uz temperaturu u 22h od 0°C do 3°C.

U četvrtak na severu suvo i promenljivo oblačno, a na jugu naoblačenje sa kišom i susnežicom, a na planinama sa snegom. Ovo naoblačenje se tokom dana širi ka severu Srbije. U petak i za vikend oblačno i hladnije sa susnežicom i snegom.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Topli sendvič

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati