Srbija

Direktno.rs

12. 12. 2022. 13:00 3

SSP: Ginekologija DZ u Topoli je za rubriku verovali ili ne

"Kao kod većine domova zdravlja u Srbiji, u Domu zdravlja u Topoli je praksa da redovno nema neke osnovne medikamente, na primer ampule Diklofenak za bolove ili pomoćna sredstva kao što su gaze, zavoji i slično pa su pacijenti prinuđeni da ih kupuju. Medutim, Dom zdravlja u Topoli otišao je i korak dalje, pa žene u Dispanzeru za ginekologiju ne mogu otići na ginekološki pregled ultrazvučnom sondom, dok ne odnesu prezervativ koji se koristi kod zastarelih ginekoloških sondi. Za rubriku verovali ili ne!", istakla je Dragana Marinković, predsednica Opštinskog odbora Stranke slobode i pravde Topola.

Njenu izjavu prenosimo u celosti:

- Da li je moguće da Dom zdravlja nije u mogućnosti mesečno da izdvoji maksimalan iznos od 26.000 dinara za kupovinu prezervativa, odnosno iznos koji bi se izdvojio ako lekari 22 radna dana u dve smene na svakih 15 minuta pacijentkinjama rade samo ginekološki pregled sondom? Pri tom, pacijentkinje plaćaju patricipaciju 50 dinara, plus pregled 100 dinara.

Postavlja se pitanje da li je uprava Doma zdravlja u Topoli sposobna da se suoči sa nekim ozbiljnijim problemima, kada nije u mogućnosti da reši nabavku nekih osnovnih sredstava bez kojih zdravstveni radnici, uz svu volju, nisu u mogućnosti da rade i na taj način pacijentima obezbede kvalitetno lečenje i pored zastarele tehnologije - rekla je Dragana Marinković.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 3

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

U čemu je problem?

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati