Srbija

S. M.

11. 10. 2022. 06:43 28

Pre izbora dolazili džipovima, sad nema nikog: Muke građana na jugu Srbije (FOTO)

Već nekoliko meseci bandera za uličnu rasvetu u blačkom selu Popova se nagla i preprečila put i niko ne razmišlja o tome da je ona opasna po meštane, koji svakodnevno prolaze ovim putem. U stvari, ona je simbol onoga što je ostalo iza poslednjih izbora u aprilu, a to je apsolutno pucanje po svim šavovima.

- Nije problem, postavili smo i druge, namestićemo ovu banderu, ali je problem što lokalna samouprava ne haje za naše probleme i potrebe. Pre izbora, kada je trebalo da nas vrbuju da glasamo, dolazili su nekim džipovima i po četiri puta dnevno, a poslednja četiri meseca nikog živog nema - ljut je i očajan predsednik Mesne zajednice Popova Dragan Šegović.

On dodaje da je u selu mnoštvo problema, da su ranije dobijali obećanaja da će se svi oni rešiti, a od pre tri meseca, niko živ i ne pominje mogućnost rešavanja bilo koje muke meštana ovog, pa i svih okolnih sela.

- Privatnik koji prevozi kamen nam je za tri meseca uništio asfalt, zbog njega pola sela nema uličnu rasvetu, ali nadležne nije briga. Zvao sam i obilazio sve u lokalnoj samoupravi i niko neće ni da proba da reši problem. Prebacuju krivicu jedan na drugog i vrte me u krug. Obećano je da ćemo dobiti grebani asfalt, pa onda i pravi, dok nismo glasali, a sada odjednom niko ne pominje - dodaje Šegović.

I u okruženju je situacija slična. Prokuplje je, na primer, postalo rupa, koja nikako da se zakrpi, pa tako, primera radi, kod Železničke stanice staza koja vodi do Gradske bolnice je pretvorena u ogroman krater, jer je pukla cev, koja je popravljena, ali već dvadesetak dana niko ne zatrpava tu rupu. U dve ulice u gradu ne može da se diše od fekalija koje se izlivaju i prete da ozbiljno ugroze zdravlje, ali nadležni samo sležu ramenima.

Prva od tih ulica je Kopaonička, kraj koje je jezero fekalija napravljeno zbog zapušenog kolektora. Otpadne vode svakoga dana sve su obimnije, a najstrašnije je što je ovo jezero na pedesetak metara od nove pijace koja se gradi, bukvalno do novog vrtića koji se takođe trenutno pravi.

Stanovnici ove ulice su čak podneli i krivičnu prijavu protiv NN lica, ali ne samo da niko ne radi na njoj, već niko i ne pokušava da im reši problem. Slično je i u Liparskoj ulici, koja nema problem samo sa fekalijama koje se izlivaju iz zapušenog kolektora, već i sa preduzećem "Por Werner Weber" koje se bavi uslugom iznošenja smeća, a koje protivzakonito iz kontejnera istovaruje sav otpad iz grada, na parceli koja se naslanja na ovu ulicu i posle određenog vremena ga odvozi na deponiju u Leskovac.

U Nišu i Leskovcu fontane za koje su date pozamašne sume ne rade, asfalt se raspada, udarnih rupa je sve više, a već dve godine nikako da se završi sanacija mosta u Merošini. Nedaleko od tog mostića, koji je na magistralnom putu Niš-Priština, nalazi se stadion, na kojem Srpska napredna stranka započela kampanju pred aprilske izbore.

Kao da su odjednom pale sve maske sa onih zbog izbora prikrivenih nedostataka.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 28

ostavi komentar
Vidi još

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

U čemu je problem?

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati