Srbija

S. M.

17. 04. 2024. 19:26 2

Sukob interesa: Načelnica morala da podnese ostavku

Načelnica Opštinske uprave Blace Jasmina Lapčević morala je da podnese ostavku na ovu funkciju, jer je Agencija za borbu protiv korupcije rekla da je nespojivo da ona bude načelnica i sekretar Skupštine opštine Blace, što je tri godine bila.

Ovaj sukob interesa u javnost je izneo na jednoj od prethodnih skupštinskih sednica predsednik Novog DSS u Blacu i odbornik u lokalnoj skupštini Miloš Pavlović. Nakon toga, Lapčević, koja je član lokalnog SNS, uputila je pitanja Agenciji za borbu protiv korupcije i dobila odgovor da ne može da bude na te dve funkcije.

-Tražio sam i Informaciju od javnog značaja da mi se tačno odgovori koliko je Lapčević primala za ova dva mesta. Ispostavilo se da je kao načelnica Opštinske uprave Blace za tri godine primila 5.009.048 dinara, odnosno 42.800 evra, a kao sekretar Skupštine za isti period dobila je ukupno 1.732.269 dinara, odnosno 14.800 evra - objašnjava Pavlović.

Dodaje da sve to plaćaju građani Blaca i da je ovo samo školski primer svega što se radi.

Za ovu opštinu koja se vodi kao opština u kojoj su primanja skoro najniža u Srbiji, Lapčević je zaista bila daleko iznad proseka, jer prema podacima Republičkog zavoda za statistiku u decembru 2023. godine. Blace je imalo najnižu prosečnu platu u Topličkom okrugu, odnosno svega 59.284 dinara.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 2

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izborna trka

Zoran Živković [27.04.2024.]




Video dana

Gotove za tili čas

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati