Srbija

M.Ivanović [ Izvor: Jugmedia ]

08. 08. 2022. 06:00 2

Cene slatkiša, pića i sokova svakodnevno rastu

Proizvođači sokova i konditorskih proizvoda, kao i žestokih pića od 1. avgusta ove godine svakoga dana dižu cene, pa su neki proizvodi poskupeli za 13 dana i do 30 posto, a pića, rakija "stomaklija", na primer, za 120 dinara, tvrde trgovci u Leskovcu.

Tako, na primer, Milka čokolada s lešnicima, koja je u jednoj domaćoj trgovini koštala 109, sada košta 129 dinara. Litar soka koštao je 139, sada 184, a litar koka-kole poskupeo je za 5 dinara, sok "Sinalko" u flaši od dva litra koštao je 92, a sada je 115 dinara, dok je pakovanje štrudle od 300 grama poskupelo za oko 20 dinara i sada košta 211 dinara.

Poskupela je i hemija, navodi Jugmedia.

- I to nije konačno, nabavljači kažu da će cene još da rastu. Po mojoj proceni čeka nas haos, komentariše prodavac.

Cene koje su navedene su samo iz jednog marketa u Leskovcu, veoma prometnog gde svaki dan stižu nove porudžbine. Iste cene zatečene su i u drugim trgovinama.

Međutim, u prodavnici "Zlatni trag", cene sokova su ili iste ili povećane samo za dinar, dva. Trgovci iz takvih marketa tvrde da je reč o ranije naručenoj robi.

- Naše cene su iz sopstvenih zaliha i mi u takvim situacijama ne pratimo trend povećanja, sve do novih narudžbina, objašnjava prodavačica iz ove i inače najjeftinije leskovačke trgovine.

Pivo, za sada, nije poskupelo, a litar vode Heba za samo jedan dinar.

I još jedna zanimljovost: Najpopularniji liker na svetu - Jegermajster poskupeo je od 1. avgusta za, čak, za 524 dinara, pa sada košta 2.750 dinara.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 2

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Ravnopravnost

Zoran Živković [12.04.2024.]




Video dana

Metalika moj dobar drugar

Anketa

Ko je kriv za razočaravajuću sezonu Zvezde i Partizana u Evroligi?

Rezultati