Srbija

Direktno.rs

20. 05. 2022. 18:48 8

Komunalnoj miliciji nove uniforme, a grad sve prljaviji

U Izveštaju o radu Gradske uprave Grada Zrenjanina za 2021. godinu koji je Skupština usvojila na sednici održanoj 20. maja navedeno je da je Komunalna milicija patrolnom aktivnošću i organizovanim dežurstvom sprečavala stvaranje novih divljih deponija na teritoriji grada Zrenjanina - piše u saopštenju Zrenjaninskog socijalnog foruma koje prenosimo u celosti.

U Ulici 8. marta u Zrenjaninu svakodnevno se pored kontejnera stvaraju divlje deponije. Stanari naselja u Ulici Boška Buhe već godinama obaveštavaju Komunalnu miliciju o tom problemu, ali ona do sada nije preduzela nikakve vidljive mere kako bi neodgovorni građani koji ostavljaju otpad na način koji nije dozvoljen gradskim propisima bili kažnjeni.


Na sednici Skupštine doneta je i Odluka o izgledu uniforme i oznaka, boji i načinu označavanja vozila i plovila i posebnoj opremi Komunalne milicije. Slažemo se da milicionari imaju lepe uniforme, ali, da bi zadobili poštovanje građana, morali bi više da se staraju o komunalnom redu.

Takođe, na sednici Skupštine usvojena je i Odluka o pokrivanju gubitka "Gradse toplane". Zaprepašćeni smo da ovo javno preduzeće ima gubitak koji je veći od milijardu dinara. Gradonačelnik Simo Salapura je dužan da obvesti građane kako je toliki dug nastao. Budući da Toplana ima i kreditno zaduženje veće od šest miliona evra prema jednoj nemačkoj banci, strahujemo da ona neće biti u stanju da obavlja delatnost zbog koje je osnovana.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 8

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

U čemu je problem?

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati