Srbija

Direktno.rs

18. 05. 2022. 12:00 1

Komunalna milicija u Zrenjaninu ne radi svoj posao

Politikolog Miroslav Samardžić uputio je otvoreno pismo gradonačelniku Zrenjanina Simu Salapuri, povodom problema sa kojima se suočavaju stanari naselja Boška Buhe. Naime, žitelji ovog dela grada bezuspešno ukazuju nadležnim gradskim službama da nesavesni građani godinama gomilaju smeće i kabasti otpad pored kontejnera koji se nalaze kod stambenih zgrada, u ulici 8. marta.

"U utorak, 17. maja uputio sam Otvoreno pismo gradonačelniku Zrenjanina Simu Salapuri. Požalio sam mu se kako stanari neselja u ulici Boška Buhe već godinama bezuspešno ukazuju nadležnim gradskim službama da nesavesni građani gomilaju smeće i kabasti otpad pored kontejnera koji se nalaze kod stambenih zgrada, u ulici 8. marta. Zatražio sam od njega da naloži Komunalnoj miliciji da preduzme mere iz delokruga svoje nadležnosti i da počne da sankcioniše ljude koji se bezobzirno odnose prema komunalnoj higijeni", započinje priču Samardžić, pa nastavlja:

"Danas, 18. maja dobio sam odgovor od Komunalne milicije u kome se kaže da je ova gradska institucija preduzimala mere iz svojih nadleznosti. Ne kaže se koje su to bile mere. Takođe, kažu da zbog manjka ljudstva nisu u mogućnosti da obezbede dvadesetoročasovno dežurstvo na pomenutoj lokaciji, jer imaju samo dva službenika u smeni koji pokrivaju "teren opštine Zrenjanin i 22 naseljena mesta". U Komunalnoj miliciji, dakle, ne znaju da Zrenjanin ima status grada", ističe Samardžić.

Prema njegovim rečima, on nije ni tražio celodnevno dežurstvo, ali napominje da bi dovoljno bilo da patrola jednom dnevno prođe ulicom 8. marta. Komunalna milicija, kako navodi Samardžić, dužna je da se pridržava Zakona i da obavlja delatnost za koju je osnovana.

"Obratio sam se i Komunalnoj inspekciji dva puta u poslednja dva dana, ali nije bilo rezultata. U međuvremnu je gomila smeća na divljoj deponiji još veća, vetar raznosi otpad na sve strane. Kakvu poruku gradski organi vlasti šalju građanima? Ćutite i trpite, jer, ukoliko se bunite, potrudićemo se da vam bude još gore. To je i podrška primitivcima koji bacaju đubre na sve strane da i dalje tako nastave, jer ih niko neće kažnjavati", zaključuje Samardžić.

Prema zakonu o Komunalnoj miliciji (službeni glasnik RS 49/2019) poslovi komunalne milicije, između ostalog su:

1) održavanje komunalnog i drugog zakonom uređenog reda od značaja za komunalnu delatnost;

2) vršenje kontrole nad primenom zakona i drugih propisa i opštih akata iz oblasti komunalne i drugih delatnosti iz nadležnosti jedinice lokalne samouprave.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 1

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Topli sendvič

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati