Srbija

Direktno.rs

09. 04. 2022. 16:00 3

"Direktor Vodovoda zbog politike otpušta radnice"

V.d. direktor JKP Vodovod Zaječar, Nikola Šarčević, umesto da objasni javnosti kako je pod njegovom upravom dugovanje firme dostiglo 980 miliona dinara uz sumnjive ugovore sa "Delta agrarom" i "Brana komercom", otvoreno kreće u obračunavanje sa političkim neistomišljenicima - piše u izjavi mr ph. Zorana Mančića, predsednika GrO SSP Zaječar koju prenosimo u celosti.

Pre nekoliko meseci smo obavestili javnost o otkazu ugovora o radu gospođi Malini Đorđević, potpredsednici GrO Zaječar SSP, samo zato što je bila učesnik sindikalnog protesta. Danas je opomenu pred otkaz dobila i član GrO SSP gospođa Nataša Stevanović.

Podsećamo javnost da je u poslednjih godinu dana ovaj direktor otpustio osam radnica. Otkaze su dobili I.D., P.T., Đ.G., Đ.M., Đ.V., J.T., J.V., M.J. I svi su sada na sudu sa v.d. direktorom, dok je za troškove parnica sa radnicima, advokatima uplaćeno preko 5 miliona dinara sa računa JKP Vodovod. 

Ovakva tortura uz konstantne komentare da će počistiti sve učesnike u političkom životu grada Zaječara iz njegovog preduzeća su nedopustive pogotovo što je na sudu već utvrđeno da je lično odgovoran za političku agitaciju i odvođenje radnika na sve skupove SNS. Ustavom Republike Srbije se garantuje pravo na slobodu političkog mišljenja. Danas se to u ovom JKP kažnjava otkazom. Zakonom je takođe dozvoljeno i sindikalno organizovanje. Nikola Šarčević ne dozvoljava ni to.

Zbog svega gore navedenog i uz spremnost da priložimo dokaze o torturi nad radnicima, tražimo hitnu smenu v.d. direktora Nikole Šarčevića i opominjemo vladajuću strukturu da se sa ovom praksom mora odmah stati.

U suprotnom, bićemo prinuđeni da koristimo sve ostale zakonom dozvoljene mere kako bismo zaustavili samovolju jednog čoveka.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 3

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Bg kontejneri

Zoran Živković [07.10.2024.]




Video dana

Džekpot

Anketa

Da li vam je teško da dođete do nove autobuske stanice?

Rezultati