Srbija

Direktno.rs

16. 03. 2022. 13:05 3

Skandal: Prekinuta akcija pregleda dojke, doktor pijan?

Skandal se dogodio tokom kampanje "Budi hrabra-pregledaj se" u Brusu, a ovim povodom reagovala je opština koja je "zbog nedopustivog i neprimerenog ponašanja lekara koji je trebalo da obavlja preglede" donela odluku da se akcija momentalno prekine.

U zvaničnom saopštenju koji potpisuje Boban Simić, predsednik Opštinske uprave navodi se da se 11. marta 2022. godine ovoj upravi putem mejla obratilo Udruženje ''Žena uz ženu'' kojim je obavestilo da je Udruženje nastalo sa ambicijom da iz borbe sa karcinomom dojke, svaka žena, bilo ona koja je prošla ili prolazi kroz takvo iskustvo, ali i sve druge dame, nauče više, otklone nedoumice i dobiju odgovore na mnoga pitanja i razbiju predrasude.

- Dalje smo obavešteni da je u martu mesecu pokrenuta akcija besplatnih pregleda žena u 28 manjih opština kako bi se podstakle na redovne preglede - navodi Boban Simić, načelnik OU u Brusu.

- Od Opštinske uprave je, u cilju realizacije akcije, zatražen parking prostor i priključak na električnu energiju. Sa najboljom namerom, da se pripadnicama slabijeg pola omogući besplatan pregled i probudi svest o značaju redovnih pregleda, u dogovoru sa policijskom stanicom u Brusu omogućen je parking i električna energija na najpristupačnijem mestu ispred same zgrade opštine.

Međutim, kako dodaje Simić,"zbog nedopustivog i neprimerenog ponašanja lekara koji je trebalo da obavlja preglede, Predsednica opštine Brus i načelnik Opštinske uprave Brus doneli su odluku da se akcija momentalno prekine". Kako je mobilnom mamografu Udruženja ''Žena uz ženu'', posle ekscesa, prekinuto snabdevanje električnom energijom, to je vozilo nešto posle 15 časova napustilo Brus.

U komentarima koji su osvanuli na Fejsbuku i drugim društvenim mrežama može se pročitati da je lekar koji je bio angažovan da obavi preglede žena starijih od 50 godina, bio u alkoholisanom stanju.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 3

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

U čemu je problem?

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati