Srbija

S. M.

12. 10. 2021. 16:40 19

STRAVA I UŽAS Školski toalet je najgore šta ćete videti danas (VIDEO)

Učenici u izdvojenom odeljenju kuršumlijske Osnovne škole "Drinka Pavlović" u Grabovnici rade u horor, a ne u nehumanim uslovima. Poljski toalet koji koriste udaljen je 100 metara od zgrade, i bukvalno se raspada. U ovoj školi koja pokriva sva okolna planinska sela ima tridesetak učenika, a ide zima…

- Još 2015. godine gostujući na Hepi televiziji u emisiji "Ćirilica" tadašnji premijer Vučić dva puta je pokazivao sliku ovog poljskog toaleta i zgražavajući se rekao da to nema nigde. I tako do današnjeg dana ostade samo zgražavanje - komentariše član Opštinskog odbora Stranke slobode i pravde iz Kuršumlije Zoran Nikolić.

On dodaje da u toaletu nema vode, pa je pomoćni radnik donosi u kofama kako bi održavao higijenu, ako to uopšte može da se nazove tako.

- Gledajući ovaj objekat koji više podseća na neki iz doba Viminacijuma, stvarno se pitamo za čiju decu idu pare i koliko će još praznih obećanja da da vrh države, koji živi u svom imaginarnom svetu, dok deca i nastavnici koriste toalet nedostojan čoveka. Hoće li ova vlast u ovoj eri kompjutera, najzad shvatiti da i đaci iz seoskih sredina imaju prava na normalno školovanje, kao i na uslove dostojne svakom detetu u 21. veku - pitaju u SSP Kuršumlija.

Zbog ovih uslova, meštani okolnih sela ne žele da upisuju decu u tu školu, već ih voze do Kuršumlije, ali nemaju svi ni mogućnosti da to čine, tako da u doba pandemije Kovida 19 mnoga deca su osuđena na ovakve horor uslove.

Škola je, primera radi, nekada bila samostalna i 1961. godine u njoj je bilo 520 đaka. Od tada ni dinar nije uložen u renoviranje, učionice su kao i toalet - iz praistorije.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 19

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Ravnopravnost

Zoran Živković [12.04.2024.]




Video dana

Zavrteće vam se u glavi!

Anketa

Ko je kriv za razočaravajuću sezonu Zvezde i Partizana u Evroligi?

Rezultati