Srbija

[ Izvor: Infovranjske.rs ]

20. 08. 2021. 15:02 23

Vučić: Plata od 38.000 je plata, imate njive i okućnice

Lider SNS, Aleksandar Vučić, tokom posete Topličkom okrugu najavio je da će vranjski "Jumko" u stečaju otvoriti fabriku u mestu Barbatovac kod Blaca, prenose nacionalni mediji.

Obećavajući ovo, Vučić je na licu mesta upitao generalnog direktora „Jumka“ da li je u Vranju povećao plate na 38.000 dinara, na šta mu je odgovoreno potvrdno.

- Kada sam došao u Vranje bili su zadovoljni sa 27.000 dinara, a pre toga je plata bila još manja. Sada imaju 38.000 dinara, što će dobijati i ovde. Nije bog zna kakva plata, ali je to plata, a zatim ima i njiva, okućnica, voćnjak – ocenio je Vučić, podsetivši da uz platu ide socijalno i penziono osiguranje, da ljudi mogu kod lekara i da planiraju bolju budućnost.

Direktor „Jumka“ Branislav Trajković je Vučiću preneo da imaju svu opremu, da je sve spremno da se instalira u Blacu, a da će biti i obuka za buduće zaposlene u Vranju.

On je rekao Vučiću i da pogon u Rudnoj glavi, otvoren pre nepuna dva meseca, radi odlično, kao i pogon u Drvaru, dodajući da imaju već poslove u RS, kao i da očekuju da se obim posla dodatno uveća.

Sve je to lepo, ali, Vučićevo naređenje poslovodstvu „Jumka“ da im predstoji još jedno investiranje u nerazvijena područja Srbije klasičan je primer državnog kapitalizma sa elementima komunističke dirigovane ekonomije.

„Jumko“ se sada pojavljuje kao investitor u Barbatovcu, a već poduže je u predstečajnom UPPR, Unapred pripremljenom planu reorganizacije, naprednjačkom načinu da se ova fabrika i dalje drži na veštačkom disanju uz pomoć državnog novca.

Vranjski „Jumko“, investitor u Drvaru (BiH), Rudnoj Glavi kod Majdanpeka i sada u Topličkom okrugu, duguje po raznim osnovama oko tri milijarde dinara.

Takođe, posećamo, da je u Vranju oko 6.000 nezaposlenih, čemu treba dodati i 1.200 radnika „Geoksa“ koji su ovog meseca ostali bez posla.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 23

ostavi komentar
Vidi još

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Ravnopravnost

Zoran Živković [12.04.2024.]




Video dana

Metalika moj dobar drugar

Anketa

Ko je kriv za razočaravajuću sezonu Zvezde i Partizana u Evroligi?

Rezultati