Srbija

Direktno.rs [ Izvor: VOICE ]

10. 06. 2021. 16:18 15

SNS KAFOM do glasova: Jeftin trik naprednjaka pred izbore u Novom Sadu

Izbori za savete mesnih zajednica koji se u nedelju 13. juna održavaju u više mesta u Vojvodini na površinu su, izgleda, izbacili i novi biser naprednjaka u pokušaju da pridobiju glasove - tursku kafu.

Čarape, majice, kabanice i flajeri sa Vučićevim likom, a sada i SNS kafa - maštovitost i očaj Srpske napredne stranke, čini se, pred izbore svaki put postaju sve veći.

SNS je, kako se već pisalo, u strahu jer je više neformalnih grupa građana i pojedinaca odlučilo da se kandiduje na izborima za najniži nivo mesne samouprave, na kojem godinama dominira vladajuća Srpska napredna stranka. 

Proteklih dana, kako piše VOICE, pojavili su se i flajeri u kojima se vlast hvali urađenim u određenim mesnim zajednicama, a najdominantnija figura je lider te stranke i predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

U nekoliko navrata na Telepu su se građani tokom svoji akcija susreli sa aktivistima SNS, koji su baš na istom mestu i u isto vreme delili svoj propagandni materijal, lažno optužujući te građane za saradnju sa opozicionim partijama.

A bilo je i neizbežnih "poklon paketića" - na Limanu je deljena naprednjačka kafa. Na Novom naselju su se pojavili flajeri protiv lokalne inicijative, a negde je SNS prisvajao rezultate vlasti, podsećajući građane na milionska ulaganja u MZ. A prema nekim navodima, čak pripremaju i neke njima bliske inicijative da glume nezavisne građane.

Za razliku od ranijih izbora, na biračkim listićima sada se našlo više desetina nezavisnih kandidata, koji doduše nemaju kafu sa svojim likom ili logom, ali imaju moć da pokrenu naprednjake.

Kafa sa logom SNS-a i sjajnim dizajnom samo je jedan nizu primera kreativnog tima koji je zadužen za organizaciju predizbornih poklona. Prethodnih godina mogli smo da vidimo SNS čarape, kao i pakete pred izbore na raznim nivoima, a došao je red i da se udovolji glasačima koji vole kafu.

Samo da, kako narod kaže, ne bude sikteruša.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 15

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Topli sendvič

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati