Srbija

Direktno.rs

01. 06. 2021. 13:43 1

"Radovi na Tvrđavskom mostu i Trgu kralja Milana kao Skadar na Bojani"

Gradski odbor Pokreta za preokret u Nišu ukazuje da je nelegalna gradska vlast u Nišu još jednom dokazala da je nesposobna i da joj se ne može verovati. Iako je rok za završetak radova na rekonstrukciji Trga kralja Milana i Tvrđavskog mosta bio kraj 2020. godine oni ni u dodatnom roku do 18.marta, pa 15. aprila, pa zatim do 31. maja, roku koji je sama sevi dala nelegalna gradska vlast, nisu završeni - navodi se u saopštenju ove organizacije.

- Pitamo nelegalnu gradsku vlast u Nišu, da li će kompanije Bauvazen i Termomont platiti penale za kašnjenje radova na rekonstrukciji trga i mosta na Nišavi? Pitamo da li su penali obračunati i koliko oni iznose? Ako penali neće biti plaćeni pitamo ko će odgovarati krivično i materijalno zato što je nastala šteta za građane Niša.

Pitamo nelegalnu gradonačelnicu Sotirovsku da li je uopšte u toku sa probijanjem rokova, aneksiranjem pojedinih rokova iz ugovora, produženjem nekih rokova bez aneksa ugovora i čime se zapravo ona bavi ako joj je ispod prozora takav javašluk.

Tražimo hitan odgovor koliko su dosadašnji radovi koštali Nišlije i ko je odgovoran za kašnjenje. Gradski odbor Pokreta za preokret u Nišu traži od Državnog tužilaštva da ispita sve okolnosti u ovim poslovima, od odabira izvođača, projektne dokumentacije do produženja rokova i toga da li su naplaćeni penali za neblagovremeni završetak radova, koji su trebali da budu gotovi pre više od pet meseci - stoji u saopštenju Pokreta za preokret.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 1

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Topli sendvič

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati