Srbija

S. M.

28. 04. 2021. 17:35 0

PROTEST Nišlije traže strože kazne za bahate vozače

U ime tragično nastradalih Dejana i dečaka Andreja ispred zgrade Višeg suda u Nišu održan je protest, a okupljeni su imali jasnu poruku: "Strožije kazne za bahate vozače i bolju bezbednost u saobraćaju".

Oni su istovremeno podsetili da se nesreća u kojoj je na njih, koji su bili pešaci, "audijem“ naleteo N.S. (19) iz Beograda, dogodila 4. januara ove godine, a da proces koji je krenuo pred nadležnim sudom deluje presporo.

Najveći problem je kvalifikacije dela, jer se N.S. tereti za krivično delo protiv bezbednosti saobraćaja sa dva smrtna ishoda, a porodice stradalih traže da se ovo delo preimenuje, jer je maksimalna kazna za krivično delo protiv bezbednosti saobraćaja osam godina, što je, smatraju, malo.

Okupljeni sumnjaju u moguće mahinacije, jer veštak koji je veštačio brzinu kretanja vozila nije želeo da se izjasni koja je maksimalna moguća brzina, a postoje indicije da je u momentu kada je pokosio dečaka i Dejana vozio brzinom od preko 150 kilometara na čas.

Oni su želeli da podsete institucije da je bezbednost u saobraćaju u Nišu katastrofalna i da nadležni moraju da poboljšaju uslove.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

U čemu je problem?

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati