Srbija

Direktno.rs [ Izvor: Beta ]

30. 10. 2019. 17:05 0

Lekari pirotske bolnice traže ostavku direktora dr Gorana Petrovića

Grupa lekara Opšte bolnice Pirot i medicinsko osoblje okupili su se u zgradi Uprave i zahtevaju ostavku direktora bolnice dr Gorana Petrovića, ne iz ekonomskih razloga, već, kako kažu, zbog loše komunikacije sa lekarima.

Kažu i da je peticiju za njegovu smenu potpisalo 80 odsto lekara specijalista. Zamenik direktora u ostavci dr Nenad Zdravković rekao je medijima da su lekari nezadovoljni Petrovićevim radom, a pre svega njegovim odnosom prema njima.

- Pre mesec dana upućena je peticija ministru zdravlja Zlatiboru Lončaru sa zahtevom da se razreši direktor Opšte bolnice. Ovu peticiju je potpisao veliki broj lekara, a razlog je, izmedju ostalog, što je direktor nedavno bio hapšen zbog propusta u javnim nabavkama. Pored toga, razlog za smenu je i odnos prema načelnicima, omalovažavanje i nedostatak ikakvog timskog rada - rekao je Zdravković.

Predsednik Sindikata medicinskih sestara i tehničara Opšte bolnice Igor Stojanović rekao je da su peticiju za Petrovićevu smenu potpisali predsednici sva tri sindikata u Bolnici.

- Komunikacija sa direktorom ne postoji oko socijalnog dijaloga. U Bolnici postoji samo demonstracija sile i moći, a način rukovodjenja je doveo do toga da medjuljudski odnosi nisu loši, već uopšte ne postoje. Iako su sindikati podneli veliki broj tužbi, direktor nas ignoriše i nastupa sa pozicije sile i moći, bez želje da shvati da je za dobar rad menadžera u modernoj zdravstvenoj ustanovi neophodno da i zaposleni budu zadovoljni - kazao je Stojanović.

Načelnik Službe anesteziologije u ostavci dr Momčilo Bojkić objasnio je da je ostavku podneo pre desetak dana.

- Komunikacija izmedju menadžmenta i zaposlenih i lekara koji su na rukovodećim pozicijama je na vrlo lošem nivou. Došlo je do svadja, privatnih netrpeljivosti, puno sudskih procesa i problema koji nisu dostojni ove profesije i ustanove - kaze Bojkić.

Direktor Opšte bolnice Pirot dr Goran Petrović nije želeo za medije da komentariše ovu temu i okupljanje lekara.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Topli sendvič

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati