Region

[ Izvor: mediji ]

05. 10. 2024. 11:08 0

Ispovest kamiodžije iz BiH: Odron je počeo da pada na kamion

Središta više gradova u severnome delu Hercegovine i središnjem delu Bosne juče su bila poptuno poplavljena. Gradovi su odsečeni, brojne kuće su srušene. Saobraćaj još nije uspostavljen na mnogim deonicama.

 Jedan od onih koji su imali sreću i koji su se uspeli izvući iz ove katastrofe je i vozač Matko čiji je kamion odron zatrpao u blizini Jablanice.

- U zadnjem trenutku sam se uspeo izvući. Sve se odigralo u nekoliko sekundi. Klizište ispred mene odnelo je sve. U trenu mi je odron došao do kamiona - rekao je vozač Matko za Bljesak.info.

- Toliko sam umoran da mi nije ni do čega, verujte mi. Nisam spavao 48 sati. Vraćao sam se iz Sarajeva za Mostar i to me zadesilo jutros oko 2 sata. Padala je prejaka kiša i ugledao sam drvo na cesti zbog kojeg sam se zaustavio. U tom trenutku počeo je odron padati prvo na prikolicu pa na kamion i onda sam čuo gromoglasno tutnjanje i 50 metara ispred mene je odnelo kompletnu cestu što sam vidio tek kasnije - naveo je Matko.

Ističe da je čekao sam u kamionu celo veče jer bi u protivnom upao u blato i ne bi se mogao kretati.

- I onda kada je svanulo uspeo sam prehodati taj nanos. Sreo sam ekipu iz Crne Gore i pokušali smo peške doći do Jablanice, međutim, voda je bila ogromna i nismo uspeli. Kasnije smo prešli preko pruge i kroz selo gde je odron odneo kuće stigli do Jablanice. Bogu hvala nisam povređen, samo sam umoran i psihički i fizički, žao mi je svih ljudi koje je zadesila ova nesreća - kazao je Matko.

Prema poslednjim informacijama iz MUP-a Hercegovačko-neretvanskog kantona (HNK), na području Jablanice poginulo je 16 osoba.

Ranije je saopšteno kako je poginula i jedna starija žena u kući u Fojnici.

Takođe, u mestu Gojevići kod Fojnice tokom dana izvučeno je telo muškarca iz jednog od poplavljenih automobila.

Nažalost, broj žrtava mogao bi biti veći jer se još traga za nekoliko desetina osoba u severnoj Hercegovini, ali i centralnoj Bosni, istakli su zvaničnici.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Sednica o litijumu

Zoran Živković [02.10.2024.]




Video dana

Pazi, vruće!

Anketa

Da li dva jajeta, kako kaže Toma Mona, mogu čoveka da drže ceo dan sitim?

Rezultati