Region

[ Izvor: 24sata.hr ]

16. 08. 2024. 10:13 2

Hrvatski turizam je u julu pretrpeo VELIKI UDARAC

Sve jadranske županije u julu je posetilo manje turista nego u istom mesecu prošle godine, osim Dubrovačko-neretvansku, gde ih je došlo "blago" više, dok je noćenja u većini bilo gotovo kao letos ili tek nešto malo više, pokazuju podaci Hrvatske turističke zajednice (HTZ).

U jadranskim županijama ukupno je u julu, po podacima HTZ-a, bilo 3,4 posto ili oko 155 hiljada manje turista nego u julu 2023. godine.

U svim tim županijama pojedinačno se minusi dolazaka kreću od oko 3 do oko 6 odsto, što primera radi, za Istarsku županiju znači da ju je posetilo oko 43 hiljade turista manje u julu ove godine nego u istom mesecu prošle godine, za Primorsko-goransku (Kvarner) to je njih oko 36 hiljada manje, za Splitsko-dalmatinsku oko 26 hiljada manje, Zadarsku oko 20 hiljada manje...

Dubrovačko-neretvanska županija jedina je u julu imala porast dolazaka turista, od blagih 0,6 posto, odnosno bilo ih je oko 2.600 više nego u istom mesecu 2023.

U toj je županiji, uz još Istarsku i Splitsko-dalmatinsku, u julu 2024. bilo i nešto malo više noćenja nego godinu dana ranije, za 0,1 pa do 1,5 procenata više, dok je u ostalim jadranskim županijama noćenja bilo od oko 1 do oko 3 posto manje.

Ukupno je na Jadranu u julu bilo oko 0,5 posto manje noćenja, što je za oko 163 hiljade manje.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 2

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Čas gastronomije

Zoran Živković [23.09.2024.]




Video dana

Neuhvatljiva veverica

Anketa

Da li dva jajeta, kako kaže Toma Mona, mogu čoveka da drže ceo dan sitim?

Rezultati