Kultura

[ Izvor: Beta ]

09. 02. 2021. 07:15 0

Dobitnik Statuete Joakim Vujić profesor i reditelj Svetozar Rapajić

Ovogodišnji dobitnik Statuete Joakim Vujić, koja se dodeljuje za izuzetan doprinos razvoju pozorišne umetnosti u Srbiji, je profesor i reditelj Svetozar Rapajić, saopštio je Knjaževsko-srpski teatar u Kragujevcu (KST).

- Bogata stvaralačka i pedagoška karijera i nemerljiv doprinos u odgajanju ogromnog broja dramskih umetnika, reditelja i glumaca na čitavom našem govornom području, tokom gotovo pola veka, kvalifikovao je gospodina Svetozara Rapajića, profesora emeritusa da se njegovo ime nađe među dobitnicima Statuete Joakim Vujić - navodi KST.

O priznanju je odlučio žiri u čijem sastavu su rediteljka i predsednica žirija Andjelka Nikolić, kostimografkinja i prošlogodišnji laureat Milanka Berberović, kostimografkinja Jelena Janjatović, glumice Nada Jurišić i Isidora Rajković, i glumac i direktor Knjaževsko-srpskog teatra Miloš Krstović.

Žiri je odlučio i da Prsten sa likom Joakima Vujića za izuzetan doprinos razvoju Knjaževsko-srpskog teatra i afirmaciji njegovog ugleda u zemlji i inostranstvu pripadne rediteljki Anđelki Nikolić.

Godišnja nagrada Teatra ove godine će biti dodeljena glumcu Čedomiru Štajnu.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Najtužnija maca na svetu

Anketa

Da li će Partizan igrati polufinale Kupa protiv Crvene zvezde?

Rezultati