Hronika

[ Izvor: Kurir, Telegraf ]

17. 10. 2024. 11:29 0

Dečak-ubica 2 pištolja ostavio na stolu

Četrnaestogodišnji dečak K.K., osumnjičen za masovno ubistvo u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" u centru Beograda, danas će u svojstvu svedoka nastaviti da odgovara na pitanja roditelja ubijenih učenika. Okrivljeni su roditelji dečaka Vladimir i Miljana Kecmanović, kao i instruktor streljane Nemanja Marinković. Suđenje se održava u Specijalnom sudu u Begradu, zbog bezbednosti.

Četvrti okrivljeni, vlasnik streljane Ratko Ivanović priznao je da je dao lažni iskaz i sa Višim javnim tužilaštvom sklopio sporazum o priznanju krivice, te je osuđen na kaznu kućnog zatvora od šest meseci.

Tokom istrage stravičnog zločina koji je, kako se sumnja, počinio tada 13-godišnji K. K. u 8:40 časova 3. maja prošle godine u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" na Slaviji, kada je ubio 9 đaka i čuvara, a ranio šest učenika i nastavnicu, veštačenjem njegovog telefona otkriveno je da je, između ostalog, imao fotografije oružja.

Posle stravičnog zločina, policajci su na radnom stolu K.K. pronašli su dva pištolja na gas, dok su u rancu bili Molotovljevi kokteli, preneo je Kurir.

Podsetimo, na veštačenju je, kako je Telegraf svojevremeno otkrio, pronađeno najmanje 7 dokaza.

- Na veštačenju su nađeni pištolj, Molotovljevi kokteli, telefon, kompjuter, njegova garderoba, kao i lične beleške pod koje spadaju - njegove sveske, knjige koje je čitao... A ključni dokaz su nadzorne kamere iz škole na kojima su snimci ovog nezapamćenog masakra. Kompjuter se češljao bukvalno do dana od kada je K. K. počeo da ga korist - otkrio je tada izvor Telegrafa.

Video nadzor je radio, bio je u upotrebi i uzet je kao dokazni materijal. Policiju je pozvao pomoćnik direktora škole, ali i dečak ubica. Policija je stigla posle 10 minuta i privela ubicu.

Dečak je 8.40 ušao u školu, a dva minuta kasnije pozvao policiju u 8.42 sati. Počinio je zločin pištoljem CZ99 koji je uzeo od oca, inače poznatog radiologa. U rancu mu je nakon hapšenja nađen još jedan pištolj kao i 4 Molotovljeva koktela. U krvavi pir krenuo je sa pet šaržera, otkrio je izvor Telegrafa.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Korektura

Zoran Živković [11.10.2024.]




Video dana

Odličan kostim

Anketa

Da li vam je teško da dođete do nove autobuske stanice?

Rezultati