Hronika

D. Ljutić

25. 07. 2024. 21:15 3

Dominaciju kriminala u neposrednoj okolini ne može da sakrije ni sama SNS

U Topoli su uhapšeni rođeni brat i sinovac predsednika te opštine Vladimira Radojkovića zbog, kako se sumnja, neovlašćene proizvodnje i stavljanje u promet opojnih droga. Dominaciju kriminala u svojoj neposrednoj okolini više ne može da sakrije ni sama Srpska napredna stranka, opterećena ozbiljnim turbulencijama zbog javno obznanjenih veza najviših funkcionera sa ljudima "odavno poznatim policiji".

Nevolja u najavi zbila se na parlamentarnim izborima 2012. godine i u toj kampanji SNS istovremeno je obećavala i odlučnu borbu protiv kriminala i korupcije, i da će amnestirati 10.000 kriminalnih "preduzetnika" iz srpskih zatvora. Neki su proračunali da su, pored "belih listića", upravo glasovi zatvorenika i njihovih porodica bili presudni za promenu vlasti i put Srbije u područja gde su se izgubile sve nade da je od ove države moguće napraviti pristojno, evropsko društvo koje počiva na vladavini zakona.

Nakon hapšenja brata i sinovca predsednika opštine Topola Vladimira Radojkovića, on se oglasio iz inostranstva, gde je na godišnjem odmoru, rekavši da je veoma uznemiren informacijama koje je dobio da su mu brat i sinovac uhapšeni sa većom količinom marihuane.  

- Ja imam svoju porodicu i svoj život, a moj brat svoju i svoj život. Živimo u odvojenim domaćinstvima i ni na koji način nisam upoznat sa ovim aktivnostima moga brata, niti njegove porodice. Kao roditelj, gnušam se i najoštrije osuđujem bilo kakve nezakonite radnje i maksimalno podržavam rad nadležnih državnih organa u razotkrivanju i privođenju zakonu bilo koga ko se bavi nezakonitim radnjama, pa makar bio on i moj najbliži rođak - naveo je Radojković.

Globalni indeks organizovanog kriminala tvrdi da je Srbija druga u Evropi po zastupljenosti organizovanog kriminala, da grupe mafijskog tipa imaju značajnu podršku političkih ličnosti i tužilaca, te da postoje jake veze između političkih ličnosti i kriminala u Srbiji.

Hapšenjem kriminalca Veljka Belivuka i njegove grupe počelo je da se odmotava klupko uloge države u zaštiti pojedinih kriminalnih grupa. Belivuk je, inače, tužiocu saopštio da je član SNS od 2011. godine. Spisak funkcionera vlasti koji se na ovaj ili onaj način dovode u vezu sa podrškom pomenutoj kriminalnoj grupi je praktično sam krem naprednjaka. 

Narodni poslanik Demokratske stranke Srđan Milivojević u martu ove godine javno je pitao Srpsku naprednu stranku da li je tačno da je njihov član i istaknuti aktivista uhapšen jer je policija kod njega pronašla pet kilograma marihuane.

- Da li je tačna informacija da je istaknuti aktivista Srpske napredne stranke iz Crvenke Krsto Rnić pre dva dana uhapšen u Kuli sa pet kilograma marihuane i zašto nas o tome ne obaveštava rukovodstvo ove političke stranke? - pitao je Milivojević u izjavi za Nova.rs. 

I to su samo neki od slučajeva krivičnih dela koji se povezuju sa članovima vladajuće stranke... 

- Koliko je sve uništeno i kriminalizovano, pokazuju i afere koje se vezuju za ljude u izvršnoj vlasti. Vučić je izvršnu vlast uzurpirao i njih drži kao svoj servis, sluge koji obavljaju za njega poslove. I bez obzira na njihove afere i nemoralne radnje, oni ostaju na svojim mestima. Iako bi trebalo da budu smenjeni, a neki i da krivično odgovaraju za svoja nepočinstva - naveo je svojevremeno profesor FPN u penziji Čedomir Čupić.

U međuvremenu, vlast na dokaze da se NJIHOVI do guše nalazi u blatu kriminala odgovara ignorisanjem i medijskom blokadom.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 3

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Doručak na travi

Zoran Živković [02.09.2024.]




Video dana

Beba uspavala tatu

Anketa

Da li će lista "nepodobnih" za ulazak u Srbiju ostati na snazi?

Rezultati