Hronika

[ Izvor: Mediji ]

08. 07. 2024. 12:39 1

Bivšem državnom sekretaru određen pritvor

Sudija za prethodni postupak Višeg suda u Beogradu - Posebno odeljenje za organizovani kriminal doneo je rešenje kojim je bivšem državnom sekretaru u Ministarstvu prosvete N. R, kao i B. R. odredio pritvor do 30 dana, saopštio je Viši sud.

Kako se navodi, pritvor im je određen jer postoje okolnosti koje ukazuju da će ometati postupak uticanjem na svedoke. Okrivljenom N. R. na teret je stavljeno izvršenje pet krivičnih dela trgovina uticajem, a okrivljenom M. V. pet krivičnih dela trgovina uticajem u sticaju sa pet krivičnih dela zloupotreba službenog položaja i jedno krivično delo nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija.

Sud je naveo da se okrivljenoj J. D. na teret stavlja pet krivičnih dela zloupotreba službenog položaja, dok je okrivljenima B. R, V. D, D. S, S. G. i T. R. na teret stavljeno izvršenje po jednog krivičnog dela zloupotreba službenog položaja. Protiv rešenja o određivanju pritvora dozvoljena je žalba u roku od tri dana od prijema rešenja.

Ministarstvo unutrašnjih poslova saopštilo je u subotu da je uhapšeno osam osoba, među kojima je i bivši državni sekretar u Ministarstvu prosvete, zbog sumnje da su počinile krivična dela trgovine uticajem i zloupotreba službenog položaja.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 1

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Sednica o litijumu

Zoran Živković [02.10.2024.]




Video dana

Električna turpija za nokte

Anketa

Da li dva jajeta, kako kaže Toma Mona, mogu čoveka da drže ceo dan sitim?

Rezultati