Hronika

[ Izvor: Blic ]

04. 07. 2024. 14:49 9

Osuđen vlasnik streljane u koju je išao dečak ubica

Viši sud u Beograd je doneo i javno objavo presudu kojom je obuhvaćen sporazum o priznanju krivičnog dela zaključen između javnog tužioca Višeg javnog tužilaštva u Beogradu i okrivljenog Ratka Ivanovića, vlasnika streljane u kojoj je dečak ubica iz OŠ "Vladislav Ribnikar" učio da puca.

Kako je saopšteno iz Višeg suda, sporazumom je Ivanović oglašen krivim zbog izvršenja krivičnog dela - davanje lažnog iskaza.

Osuđen je na kaznu zatvora u trajanju od pet meseci, a koja će se izvšiti na taj način što osuđeni ne sme da napusti prostorije u kojima stanuje, osim u slučajevima propisanim zakonom koji uređuje izvršenje krivičnih sankcija i to bez primene elektronskog nadzora.

Kako su se stranke odrekle prava na žalbu protiv navedene presude, to je ista pravnosnažna danom obajvljivanja.

Podsetimo, kako je "Blic" pisao, Ratko Ivanović je u svojoj odbrani naveo da je Miljana Kecmanović, bila sa sinom ispred streljane i da je dečak sam ušao u nju.

- Vlasnik streljane je rekao da je Vladimir Kecmanović insistirao da njegov sin gađa iz pištolja koji je bio u njegovom vlasništvu - kaže izvor "Blica" upoznat sa dešavanjima u sudnici.

Vlasnik prvo tvrdio da dečak ubica nije bio u streljani
Ratko Ivanović, vlasnik streljačkog kluba, kao i instruktor u tom klubu Nemanja Marinković optužnicom su se teretili za krivična dela davanje lažnog iskaza, jer su, kako se sumnja, u tužilaštvu tvrdili da dečak ubica nije pucao u tom klubu.

Ivanović i Marinković su na prethodnom suđenju rekli da se ne osećaju dobro zbog čega je njihovo izlaganje odloženo za danas.

Majka Miljana i otac Vladimir Kecmanović su na prethodnim suđenjima izneli odbranu i odgovarali na pitanja tužilaštva, suda, branilaca i oštećenih, međutim oni nisu želeli da odgovaraju na pitanja punomoćnika oštećenih.

Kecmanovići od početka ovog postupka negiraju krivicu.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 9

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Sličnosti i razlike

Zoran Živković [05.07.2024.]




Video dana

Roki

Anketa

Ko je najviše razočarao na Evropskom prvenstvu?

Rezultati