Hronika

[ Izvor: Mediji ]

26. 06. 2024. 12:54 2

Hapšenje u Pazaru zbog utaje od 9 miliona dinara

Jedno lice iz Novog Pazara uhapšeno je zbog postojanja osnova sumnje da je izvršilo krivično delo poreska utaja u iznosu od preko 9 miliona dinara.

Kako navode u saopštenju Poreske uprave, prijavljeno lice je u periodu od 2022. do 2024. godine obavljalo prodaju razne robe (alata, elektro materijala, ručnih mašina, delova, itd.), putem društvene mreže Fejsbuk u vrednosti od 37.365.928 dinara, pri čemu je isporuku robe obavljalo putem kurirskih službi, a da pritom navedenu delatnost nije registrovalo.

- Postupajući na navedeni način, prijavljeno lice je oštetilo budžet Republike Srbije, na ime poreza na ostale - druge prihode, u ukupnom iznosu od 9.341.482 dinara. Osumnjičeno lice je, uz podnošenje zajedničke krivične prijave, sprovedeno nadležnom javnom tužilaštvu - navedeno je u saopštenju.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 2

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


EXPOnat

Zoran Živković [27.09.2024.]




Video dana

Pet frendli

Anketa

Da li dva jajeta, kako kaže Toma Mona, mogu čoveka da drže ceo dan sitim?

Rezultati