Hronika

[ Izvor: Mediji ]

16. 06. 2024. 15:27 0

Policija i dalje traga za Srbima: Iza zločina u Austriji krije se ljubavna romansa?!

Policija i dalje traga za Sašom K, Milovanom D. i Sašom J. zbog sumnje da su tokom tuče ispred jedne igraonice u Fosendorfu u Donjoj Austriji brutalno istukli Zlatomira J. (66), koji je preminuo, ali i njegovog sina Zlatana (29) koji je zadobio povrede. Motiv ovog napada još nije najjasniji, posebno imajući u vidu da su prethodno zajedno bili na proslavi dečijeg rođendana, a austrijski mediji otkrivaju da su ove dve porodice odranije u sukobu, te da bi posredi mogla da bude veza koju je ćerka napadača imala sa povređenim Zlatanom J.

Državno tužilaštvo u Nojštatu izdalo je evropski nalog za hapšenje trojice osumnjičenih muškaraca, koji su nakon brutalnog ubistva u Donjoj Austriji pobegli. Postoje određene sumnje da se ovaj trojac krije u Srbiji, tačnije u Beogradu.

Oni se sumnjiče da su krajem maja, na rođendanskoj proslavi trogodišnjaka u jednoj igraonici u Fosendorfu u Donjoj Austriji, najpre upali u verbalni konfilkt sa svojom žrtvom. Tada su se Zlatomir J. i prvoosumnjičeni, koji je inače odranije poznat policiji, posvađali i ta kavga trajala je više sati. U jednom trenutku su osumnjičeni, koji su inače otac, sin i nećak, izašli iz igraonice i u prvi mah se pomislilo da je konfliktu ovde kraj. Međutim oni su u međuvremenu na parkingu napravili sačekušu za Zlatomira J. i njegovog sina.

U brutalnom napadu, penzioner i njegov sin su nemilosrdno prebijeni. Zlatomiru je u jednom trenutku stalo srce, sin je pokušao da reanimira, ali nije uspeo. Iako su videli da je žrtvi pozlilo i da se sin bori da mu spasi život, napadače to nije zaustavilo i oni su nastavili da ih tuku i šutiraju. Tek kada je jedan od učesnika rođendana pozvao policiju, počinioci su pobegli automobilom u nepoznatom pravcu.

Teško povređeni otac i sin prebačeni su u regionalnu bolnicu u Viner Nojštatu i Medlingu, gde je starija žrtva odmah stavljena u veštačku komu zbog teških povreda. Međutim, nesrećni čovek je podlegao povredama i preminuo je minule nedelje, nakon čega je slučaj okarakterisan kao ubistvo, a za počiniocima je izdat međunarodni nalog za hapšenje.

Motiv

Prema pisanju lokalnih medija, reč je o dvema porodicama koje su duže vreme u zavadi. Pretpostavlja se da je razlog svađe što se Zlatan, sin preminulog Zlatomira, ranije zabavljao sa ćerkom prvoosumnjičenog osumnjičenog za napad. Da li je to bio motiv za napad, pokazaće istraga.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Idolatrija

Zoran Živković [21.06.2024.]




Video dana

Prevrtljiv pas

Anketa

Da li treba Dragan Stojković Piksi da ostane selektor Srbije?

Rezultati