Hronika

[ Izvor: Mediji ]

11. 06. 2024. 18:40 0

Suđenje za ubistvo Olivera Ivanovića: Odbranu iznosila optužena Silvana Arsović

U nastavku suđenja osumnjičenima za umešanost u ubistvo lidera SDP Olivera Ivanovića, svoju odbranu pred sudom iznosi optužena Silvana Arsović. Optužena Silvana Arsović se pred sudom u Prištini tereti da je izvršila krivično delo organizovanje kriminalne grupe, teško ubistvo i zloupotrebu službenog položaja.

Ona je prvo odgovarala na pitanja svoje braniteljke advokatice Jovane Filipović i ispričala kako je počela da radi kao sekretarica ubijenog.

- Olivera Ivanovića znam oduvek iz grada. On je bio poznat u Mitrovici kao sportista, a kasnije i kao političar. U gradu smo se javljali jedno drugom, dolazio je često i u Trepču kod generalnog direktora gde sam ja radila kao sekretarica. Januara 2006. godine čula sam da je Oliveru Ivanoviću potrebla sekretarica. Brat mog školskog druga pitao je Olivera da li bi mene primio kao sekretaricu, on je pristao jer me znao iz Trepče. Tako da sam ja od 2006. radila kao njegova sekretarica - ispričala je Arsovićeva, a preneo Radio KiM.

Dodala je da se Oliver "nikada nije ponašao kao šef, već kao prijatelj" i da je radila sa njim do njegovog ubistva.

"Pomislila sam da je infarkt ili moždani udar"

Ona je potom opisala dan ubistva Olivera Ivanovića.

- Tog dana, kao i svakog drugog, obično u isto vreme polazim od kuće na radno mesto, to je oko pola osam. Na posao sam otišla pešaka, od moje kuće do kancelarije ima 15 minuta hoda. Prvo odlazim u njegovu kancelariju da podignem roletne, otvorim prozor, uključim kompjuter, da mu bude spremam za rad. Onda sam došla u svoju kancelariju, proverila mejlove, nakon čega sam ušla na Fejsbuk. Videla sam na sajtu "24 sata Kosovo" zabeležile su kamere da je imao malu saobraćajnu nesreću Milan Radonjić i to sam ostavila da pokažem Oliveru jer su se poznavali - rekla je ona i dodala kako je čula da ga neko doziva.

- Mislila sam da ga je neko zaustavio da ga pita nešto, ali kada sam shvatila da je to drugačiji zvuk dozivanja, shvatila sam da nešto nije u redu. Istrčala sam napolje i videla komšinicu i Olivera kako leži pored žardinjere. Istrčala sam dole, prišla i videla da je Oliver žut, pomislila sam da je infrakt ili moždani udar. Potrčala sam da pozovem Hitnu pomoć i zamolila ih da što pre dođu. Ponovo sam sišla dole i shvatila sam da sam sama. Vraćam se ponovo gore da pozovem Kseniju pošto živi u blizini, ali nije mi se javljala. Pozvala sam njenog supruga, on se javio i rekla mu da odmah dođu, da je Oliver pao. Ponovo sam krenula dole i videla da je Hitna pomoć stigla i da nose Olivera. Stajala sam tu i jedan od policajaca mi je pružio papir koji je ispao Oliveru, ja sam tada stajala na terasi. Rekla sam da ne mogu da siđem jer me je tu stigao stres. On se popeo gore i dao mi je papir i rekao mi da se smirim - dodala je Arsović.

Prema njenim rečima, nakon Hitne pomoći stigla je Ksenija Božović sa svojim suprugom koji je odmah otišao da proveri kako je Oliver Ivanović.

- Mi smo se spremile i odmah otišle u bolnicu. Kada smo stigle čule smo da je Oliver upucan - kazala je ona.

Kamere ugrađene nakon paljenja kancelarije

Istakla je da se ne seća koje godine su bile zapaljene kancelarije Olivera Ivanovića.

- Nakon toga je Oliver ugradio kamere. U samom startu rekli su mi da mogu da vidim sve četiri kamere, i možda sam ja to tada pet puta pogledala, posle toga nikada više. Desilo se da je nama čovek koji je ugradio kamere nesrećno stradao. Kada se Oliver vratio iz zatvora, video je da ne radi jedna kamera i zvao je nekog ko je popravio kameru. Ja nisam imala zaduženja oko kamera, nisam ih ni gledala.

Prema navodima u optužnici, sigurnosne kamere nisu radile od 4. januara 2018. godine.

- Oliver je vodio računa o kamerama i ako nešto nije u redu, pozvao bi da to neko popravi. Ne verujem da bi on dopustio da kamere ne rade - kazala je Arsovićeva.

Silvana Arsović odranije poznaje samo Radeta Basaru

Braniteljka Silvane Arsović advokatica Jovana Filipović je upitala da li poznaje nekoga od lica koja su pomenuta u optužnici.

- Nikada nikoga nisam poznavala, osim Radeta Basare jer je on dolazio u Trepču gde sam ja bila sekretarica. Ali i tu je bilo samo "dobar dan" - pojasnila je Arsovićeva.

Ona je kazala da su članovi porodice Olivera Ivanovića van Mitrovice, pa ih i ne sreće često.

- Najstariji Nikola i najmlađi Janko češće dolaze i uvek se pozdrave sa mnom. Sa Oliverovom prvom suprugom se isto pozdravljam, a sa drugom suprugom samo razmenom poruka za praznike.

Branilac Nedeljka Spasojevića advokat Faruk Korenica upitao je Silvanu Arsović da li u svojoj izjavi da nikoga nije poznavala sem Radeta Basare, misli samo na Marka Rošića i Nedeljka Spasojevića ili i na neka druga lica.

- Mislim na sva lica koja se spominju u optužnici, odnosno celu tu kriminalnu grupu - rekla je Arsovićeva.

U trećoj verziji optužnice navodi se da je okrivljena Silvana Arsović kao članica organizovane kriminalne grupe učestvovala u organizovanju ubistva tako što je omogućila uslove za izvršenje krivičnog dela. Okrivljena je, prema tim navodima, imala saznanje da su sigurnosne kamere na kancelariji bila prisilno isključene, što je omogućilo da se sam čin (ubistva) ne snimi. Korenica je pitao Silvanu Arsović da li je to istina.

- Nikada u svom životu, ni pre, a ni posle ubistva Olivera Ivanovića, nisam sarađivala ni sa kakvom kriminalnom grupom - odgovorila je optužena.

Branilac Marka Rošića advokat Mahmut Haljimi pitao je Silvanu Arsović da li je nevenčana supruga Olivera Ivanovića Milena Popović dolazila u kancelariju, na šta je ona odgovorila potvrdno.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Idolatrija

Zoran Živković [21.06.2024.]




Video dana

Aplauz

Anketa

Da li će Srbija proći grupu na Evropskom prvenstvu?

Rezultati