Hronika

[ Izvor: N1 ]

23. 05. 2024. 12:17 13

"Sasuo je deset metaka u mog sina": Majka ubijenog policajca uzela šaržer stražaru u sudu

Majka ubijenih Panića, Zorica kazala je novinarima ispred suda u Smederevu, gde je danas trebalo da počne pripremno ročište na suđenju Urošu Blažiću, koji je prošlog maja ubio devet osoba i ranio još 12 u Duboni i Malom Orašju da ovo nije suđenje, već mučenje.

- Ovo se sudi nama, ne njemu. Za njega je samo prihvatljiva doživotna kazna. Tu ću da sedim, štrajkovaću glađu, štagod - poručila je Zorica Panić.

Na pitanje da li ih je Uroš Blažić pogledao kada je ušao u sudnicu, rekla je da nije, da je ušao pognute glave, gledajući u pod.

Upitana da kaže šta se tačno desilo u sudnici, ona je navela da su svi skočili kada je ušao pognute glave.

- Deset metaka je sasuo u mog sina (Milana), osam u moju ćerku (Kristinu), neću suđenje, za njega je doživotna. Sedeću ovde ispred suda, štrajkovaću glađu - poručila je ona, pritom rekavši novinarima portala Nova.rs da je od stražara uzela šaržer kada je nastao haos u sudnici.

U Višem sudu u Smederevu ovog četvrtka je trebalo da počne pripremno ročište pred početak suđenja Urošu Blažiću koji je prošlog maja ubio devet mladih osoba i ranio još 12 u selima Malo Orašje i Dubona. 

Desetak pripadnika policije je sprovelo u sudnicu Uroša Blažića, osumnjičenog za ubistvo devet osoba u Duboni i Malom Orašju, i njegovog oca, u pancirima.

U trenutku kada su ušli u sudnicu čuo se jak udarac. Kako javlja reporterka N1, zatim se čula vika u sudnici. Reporterka N1 je javila da čim je Uroš Blažić ušao u sudnicu, skočili su roditelji i polomili klupu.

Nakon toga policija je izvela iz sudnice Uroša Blažića, a tome je prethodila prepirka u sudnici.

Uroša Blažića Više javno tužilaštvo u Smederevu tereti za teško ubistvo i u pritvoru se nalazi sve vreme od trenutka hapšenja. Osim Uroša Blažića u pritvoru su i njegov otac, ujak i brat od ujaka. 

Pred Višim sudom u Smederevu sudi se Urošu Blažiću i ocu, a pred Višim sudom u Kragujevcu ujaku i bratu od ujaka.

Tužilaštvo je za Uroša Blažića i njegovog oca predložilo maksimalne kazne od po 20 godina zatvora, a za ujaka i brata od ujaka kazne od po šest godina zatvora.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 13

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Bodyguard

Zoran Živković [13.09.2024.]




Video dana

Rokenrol žurka - kolevke umesto podijuma

Anketa

Ko bi trebalo da nasledi Svetislava Pešića na mestu selektora Srbije?

Rezultati