Hronika

[ Izvor: Nova.rs ]

20. 03. 2024. 12:34 28

Umro posle mučenja - u zatvoru bio zbog bacanja petardi

Zatvorenik S. B. (74) koji je služio kaznu zatvora od 30 dana u zatvoru u Padinskoj Skeli, bio je osuđen zbog bacanja petardi. Kako portal Nova.rs nezvanično saznaje, on nikada nije krivično osuđivan, a ovo mu je bila prva osuđujuća presuda za prekršaj.

Zatvorenik S. B. umro je 4. februara ove godine u zatvoru u Padinskoj Skeli, od posledica višednevnog mučenja, prebijanja i silovanja drškom metle.

Rezultati obdukcije, kako je saopštilo Više javno tužilaštvo, pokazali su da su mu drškom metle nanete teške telesne povrede unutrašnjih organa i da je imao unutrašnje krvarenje zbog čega je podlegao povredama.

Zbog sumnje da su počinili ovaj zločin uhapšena su trojica zatvorenika koja su u to vreme takođe služila kaznu za prekršaje u zatoru u Padinskoj Skeli.

Zbog ovog događaja suspendovano je sedam zatvorskih čuvara, saopšteno je iz Uprave za izvršenje krivičnih sankcija koja se oglasila tek u utorak uveče o ovom slučaju i to nakon što se informacija pojavila u javnosti.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 28

ostavi komentar
Vidi još

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izborna trka

Zoran Živković [27.04.2024.]




Video dana

Baštovan

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati